Májusi kedvenceim- #Krisztina

20180528 163356

Régebben a május szó kapcsán mindig Zorán dala jutott először az eszembe: ,,Ne várd a május, mert közelít a tél! " De nekem most már más is felrémlik eme hónap neve hallatán, 2018.májusa egy igazán érdekes hónap volt! Jöjjenek az én kedvenceim, Ivetáé után, Zorán mellé!

1.Idő egymásra

A hónap eleje azzal kezdődött, hogy a kislányomék óvodáját rekonstrukció miatt egy osztályosra szűkítették, így a lányom otthon maradt két hétre. Na nem mondom, hogy ezalatt nem voltam jobban leterhelve, mint addig, de nagyon szerettem a hirtelen jött szabadságát. 

20180505 141551

Nem terveztem be nagy munkát, sőt kicsit sem, csak oda mentünk ahova kedvünk tartotta és akkor, amikor jó volt.

2.Idő magamra

Hosszú folyamat vége az, amikor elismerem, hogy az nem énidő, ha azért hagyom másra a gyerekeket, mert én tanítani megyek, orvoshoz, vagy hogy a háztartással foglalkozzak. Bármennyire is szeretem ezeket a feladatokat egymagam végezni, ebben nem tudok kikapcsolni még( majd ha egyszer alfában lebegő Buddha szintre lépek ez is meglesz!), mégis rettentő nagy szükségem van rá. Így Benes Tarr Csilla barátnőmnek igent mondtam a meghívására, és a Menház Színpad egyik produkcióját néztük meg Győrben, vasárnap esti előadásra mentünk. 

20180520 190330

Az előadás kortárs költőnők verseibe csomagolt női élethelyzetek, impressziók és expressziók forgóhintája, elegánsan könnyed koreográfia, színesen váltakozó jelenetek, karakterek, melyek elgondolkodtatnak, vagy épp megnevettetnek, ahogy a kis és nagybetűs életben számtalanszor előfordulnak vagy előfordulhatnak, illetve, kicsit mégis máshogy. Nagyon illett hozzánk, a mi kis mókuskerekünkre ez a darab, szerettük és dolgozik bennem azóta is.

Előtte vacsiztunk, beszélgettünk, nem futottunk a csemetéink után, úgy meséltünk az életünkről, hogy láttuk egymás tekintetét! Nagy szó ez kisgyermekes anyukáknál, higgyétek el!

3. Mödling

20180520 112500

Alig két órányira van tőlünk, osztrák félen, egy gyönyörű település, kis romantikus utcáival, kilátóval...Másfél éve vágyom ilyen kötetlen, családi kiruccanásra, felfedezésre. Egy nap alatt láttunk szépet, voltam templomban, galériában, dombokra másztunk, jókat ettünk, és hagytuk, hogy a gyerekek piszkosak legyenek. Csak lazán!

4.Borsó

Nekem a friss zöldborsó benne van a top 5 legfinomabb étel között. Tudom, nagyon sznob vagyok, de hát ezt hoztam gyerekkoromból, amikor is az éppen érő borsóföldről anyu kergetett ki, mert addig ettem a termést míg láttam. Szerencsére ebben Csenge is a társam, és most már kettőnket kergeti anyu...( Az első fotó nem illusztráció,azon is anyuék kertjében legeltünk, mint a kecskék.)

5. Mama és az unokák

20180505 140715Szerencsém van, mert olyan anyukám és anyósom van, akik örülnek az unokáknak és hálásak, ha vigyázhatnak rájuk. Erzsi mama, a párom anyukája, már nyugdíjas, így sokat vagyunk együtt. Nagyon ért a kicsik nyelvén, teljesen el tudja varázsolni őket, és ő az egyetlen, akinek a kezében énekszó mellett alszik a kisfiam. Azért is hálás vagyok a nagymamákért, mert az enyémek korán elhunytak és alig vannak róluk emlékeim. Májusban sok időt töltöttünk mi, három generáció együtt, ezek a pillanatok persze meg is lettek örökítve.

6. Virágok közt

20180531 191440

Ez olyan tudatos észlelés, legalább is annak tulajdonítom, hogy idén nagyon nagy örömömet lelem a természet adta csodákban. Képes vagyok szemlélődni tátott szájjal és ott is meglátom az áldást, ahol azelőtt csak rózsáfákat láttam, nem tündérkertet. Bele tudok temetkezni az örömbe, ha szép virágot, hullámzó füvet, hajbókoló fűzfát látok. Sokszor kihullanak a könnyeim is, amikor tudatosítom, micsoda csodálatos bolygón és helyen élünk. Csallóköz nem csak májusi kedvenc!