• Bartalos Tóth Iveta
  • Klubest

Mert nőnek lenni jó Klubest - ANYA BAJA

2016 december klubestDecemberben dunaszerdahelyi klubesttel zártuk az évet. Az Anya baja cím már sejteti a témaválasztás apropóját, mert hisszük, hogy nagyon nehéz úgy gyereket nevelni, hogy minden csak anya baja. 
Ezért is hívtunk klubestes beszélgetésre egy írónőt, Durica Katarina személyében ( használhatja az írói fantáziáját), valamint egy pszichológust, nevezetesen Štefkovič Patasi Ágit ( csak akad valami használható a szakirodalomban).
 
Jó hangulatban, gyakran öniróniát sem nélkülözve mondtuk el véleményünket, az anyaság könnyebb és nehezebb feladatairól. Ági felhívta a figyelmünket, hogy bizony van olyan pontja a gyermeknevelésnek, a mindennapi rutinokkal élt mindennapoknak, amikor az anyának kell a külső segítség. Ezt viszont ha már ő nem látja, vagy maga nem kér segítséget, lássuk és láthatóvá kell tennünk nekünk, és felajánlani a mentőövet. Így sok anyukát tudnánk megkímélni, tűrhetőbbé tenni például a fogzással, hasfájással szenvedő gyerek mellett őrködő kialvatlan anyuka napját. Mert Anyanák lenni nem egyszerű s állandó kihívásokkal teli feladat, főleg ha kicsik még a gyerekek. Katit arról is faggattuk ő miként küzd meg a mindennapi kihívásokkal, és Ivetával mindketten a saját élményeinket is elmeséltük.
 
Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.