• Mészáros Krisztina

Ha nő vagy...!

Volt a ferfi es volt a no e30028f34bb225b6632782496c37544aA nő és a férfi!

Ha nő vagy, csacsogj a felszínes dolgokról! Ne legyen túl okos, vagy frappánt véleményed, ötleteid sem, mert akkor feminista, vagy túl liberális vagy! Ha már rád lehet mondani, hogy valamiben "túl" vagy, az már eleve rossz! Innentől biztos nem vagy elég nőies nő, sőt, elég jó anya sem! Nem is érdemled meg a családot, de még a pasidat sem, mert nem tudsz meghunyászkodni az erő és a kötelességek előtt!

Bővebben

  • Tóth Tünde

Lehetne a házasságom ...

32293497 10208970450497023 5650022545810784256 nLehetne a házasságom a még mindig rózsaszín napszemüveget viselő, csakis szerelmes pillantásokban gazdag, csókok csattanásától hangos, szenvedélyes viszony, a másik fele viszont a szüntelen időt lopni akarásról, egyensúly keresésről, feszültségoldásról – na, jó, generálásról is szól.

Mióta szülők lettünk folyamatos (ön)megismerés, felfedezés, mérlegelés, lavírozás övezte útkeresés az élet.

A válasz keresése arra is, hogyan lehet tripla annyit dolgozni egy kapcsolaton negyedannyi idő alatt.

A párkapcsolatom logisztikai központ, szakmai tanácsadó, pszichológus, szakácsnő, takarítónő, varrónő,  anya és … ja, nő! A munka-gyerekek- háztartás-házasság négyszögébe zárt ping-pong labda.

Önfeledt nevetés, nagy sírások, csalódottság, reménysugár, egymás keresése, újra egymásra találás, veszekedések és kibékülések hullámvasútja, amely pillanatnyilag arról szól leginkább, hogyan tanítsuk meg a lányunkat biciklizni, a fiunknak pedig hogy szerezzünk meg egy drága ortopédiai kelléket. 

Bővebben

  • Mészáros Krisztina

Timi az endometriózis nagykövete!

timiVojakovics Friedrich Tímea oldalunkra is már többször írt az endometriózisról, és arról, milyen nehézségekkel kell szembenéznie a betegsége kapcsán. Nagykövet lett. Kiérdemelte, mert őszinte, mert segít, mert harcos. Egy betegségről, fájdalmakról, családjáról, orvosokról és óriási erejéről beszélgettem vele!

Bővebben

  • Mészáros Krisztina

Húsvétra a hitről

imagesEzen az oldalon kevés szó esik Istenről és hitről. Talán, mert túl intim a téma, s mi akik ide publikálunk úgy érezzük a vallási nézeteink ránk tartoznak..

Talán erről írni az egyik legnehezebb feladat. Ma mégis hadd tegyek próbát!

Bővebben

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.