TOP BOTTOM 1250x200

IMG 7748Molnár Ágnessel Budapesten, egy kávézóban találkozunk. Vidáman, mosolyogva érkezik, a tőle megszokott módon. Ágit évekkel ezelőtt ismertem meg, egy közös barátnőn keresztül. Akkor még mindketten egyetemisták voltunk, ő a Zeneakadémia hallgatója, de már akkor folyamatosan érkeztek a hírek sikereiről: Győri Nemzeti Színházban és a Budapesti Operettszínházban lép fel, külföldön koncertezik. Aztán alig telt el pár év, a Magyar Állami Operaház színpadán és plakátjain lehetett látni, nemzetközi sikereiről és fellépéseiről kérdezték rádióban és tévében - a dunaszerdahelyi származású operaénekest, akinek gyerekkori zenetanárai nem hitték el, hogy ő tényleg operaénekes szeretne lenni. Túl távoli és talán merész célnak tűnt innét, Csallóközből… Ma már az amerikai közönség is ismerheti nevét, decemberben a klasszikus zene „templomaként” jegyzett, New York-i Carnegie Hall koncerttermében lépett színpadra. És most új szerepre készül.

Bővebben

  • Gyökeres Kinga

Utaznék, de!

20180302 094311Mindenkinek van egy álma...... kezdhetnénk így. Az álmok lehetnek hétköznapiak, vagy luxuskivitelben. Lehet rá sok, vagy szinte semmi esély, hogy megvalósuljon. Gyakran találkozom olyanokkal, akiknek az utazás a nagy álom. Van egy hely számukra, amelynek valami titkos vonzása van. Szimpatikus, hívogató. Nem tudják miért, de talán nem is érdekes! És nagyjából itt le is ragadnak! Persze az álmok többsége exotikus helyekről szól, ahova eljutni kisebb vagyon, de ez nem kellene, hogy az utazós kedvünket szegje.

Bővebben

  • Mészáros Krisztina

A gyerekek érdeke a legfontosabb

erikaMa anyának és pedagógusnak lenni külön külön is nagy feladat. Egyben pedig már kihívás. Tóth Erika három gyermekétől és két évtizedes pályafutásából rengeteget tanult, és ma is úgy látja, hivatást választott. Hogy ki ő, és miért beszélgetek vele a tanítói pálya és a diákok állandó változásairól, az interjúból kiderül!

Bővebben

  • Vojakovics Friedrich Tímea

Endometriózis, mint népbetegség

d2d98d8fc6712f2d9a00267ebe5d5ad6 endometriosis awareness endometriosis quotes„Az endometriózis a termékeny életkorban lévő nők körülbelül 10-%-át érintő krónikus, jóindulatú betegség. Méhnyálkahártyához hasonló szövet megjelenését és szaporodását jelenti a méh üregén kívül, leggyakrabban a kismedencében, a petefészkekben, illetve a hashártya felszínén. Abban az esetben, ha az endometriózis nemcsak a szövetek felszínén helyezkedik el, hanem azok állományába hatol, mélyen infiltráló endometriózisról beszélünk, mely érintheti a hüvely és a végbél közötti területet, a vastag-, vég-, illetve ritkábban a vékonybelet; a húgyhólyagot és a húgyvezetéket, de érintheti a vesét, tüdőt, májat is. Kialakulásának oka ismeretlen, az orvostudomány jelenleg gyógyíthatatlan betegségként tartja számon.”(Forrás: Endometriózis Kisokos)

Bővebben

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.