• Bartalos Tóth Iveta

Egyszer én is elindulok élni

20543806 1546420485379497 5130133296373361181 oTegnap vasárnap volt. Január közepe.  Elmúlt már Vízkereszt, a karácsony ragyogását  rég elpakoltunk a pince mélyére. Bedobozolva várja, hogy egy év múlva újra ünnepeljük a szeretetet.

Addig is lehet és szabad januári depresszióba esni, merthogy ez az év legmélyebb, leghosszabb hónapja.

Újra visszatáncoltunk a rohanással teli hétköznapokba, időre kelünk, indulunk, veszekszünk a gyerekkel, hogy el fogunk késni, időre húzzuk le a kártyát a munkában, időre is  élünk, mondjuk ki.

 

 

Bővebben

  • Tóth Tünde

Hit

TundeVannak emberek, akiket az első pillanatban megszeretünk. Az én életemben Tünde is egy ilyen ember.

Amikor először megláttam, azt éreztem, hogy ez az egyébbként is hitetetlenül gyönyörű nő belülről ragyog igazán. Szerettem volna megérteni  belső szépsége titkát, s hamar egyértelművé vált számomra az, hogy a hite a legerősebb alappillére. Az táplálja, az ad neki erőt, lelki békét. Hiszen mennyivel boldogabban lehet úgy élni, hogy hisszük és tudjuk, mindig van  aki segít minket az utunkon és sosem vagyunk igazán egyedül!

A Karácsony elmúltával a hitéről kérdeztem Tündét. Fogadjátok szeretettel a gondolatait!

 

 

 

 

Bővebben

  • Mészáros Krisztina

Az dolgozik bennem, hogy nem biztos a holnap!

D8BB1BFF 1F74 4CD5 B511 DD495EAD6C96Kovács Eszter falubeli. Mégsem ismertük egymást, sosem beszéltünk. Csak tudtam a története vázlatát, eljutott hozzám a betegsége híre, és a közösségi oldalnak hála azt is láttam, ahogy a világot járja a társával, Vilivel. Utoljára Szingapúrból láttam fotókat róluk, és Ázsia több jelentős helyén is megfordultak. Életének utolsó négy évéről, a daganatos betegsége tanulságairól, utazásairól, megéléseiről kérdeztem néhány napja.

Bővebben

  • Tóth Erika

Olvasónapló újratervezve

IMG 1966A karácsonyi szünetet jó néhány éve, szinte hagyományosan kedvenc regényeim újraolvasása jellemzi, persze az új, karácsonyra kapott könyvekkel együtt. Minek elolvasni, amit már egyszer olvastam? Fogalmam sincs, de egy jó könyv mindig tud újat mondani, legyen szó szépirodalomról, vagy szakmai olvasmányról. Mivel az év nagy részében főleg a szakirodalmat bújtam (pszichológia, pedagógia), nagyon kevés időm jutott a saját olvasási igényeim kielégítésére, vagyis csak úgy olvasni, ami tetszik.

Bővebben

  • Bartalos Tóth Iveta

Most jó, így jó

47575199 263978250940400 1114478545125507072 nHajnali három óra van. Ébren vagyok már, de szokásomtól eltérően nem ugrottam ki azonnal az ágyból, maradtam még egy kicsit. A szobában apró pici fények jelzik, hogy különös időszak ez. A sarokban egy szerény kis műfenyő áll, amelyet a kislányom díszített fel két hete, hogy meglepetést okozzon nekem. Sikerült és cseppet sem bántam. Noémitől sokszor kapok olyan dolgokat, amelyekre igazán vágyom és ő ezeket mindig megérzi.

A bejárati ajtó előtt is égve hagytam a rénszarvasszán dekorációt, a fénye bevilágítja az udvar egy részét, a szobám ablakából is jól látom. Néha hagyom, hogy legyőzzem magamban a racionalitást. Pedig tisztában vagyok vele, hogy ez felesleges energiapazarlás, s aki ismer tudja, hogy a mindennapokban én is ezeket az elveket vallom. Most mégis hagytam mindent tündökölni. Nincsenek ésszerű miértek, talán csak annyi, hogy úgy kell nekem most ez az ádventi ragyogás, mint a levegő, s egy kicsit azért  is, hogy az év további részében én ragyoghassak, vihessek fényt mások életébe, legyen miből táplálkoznom, erőt és fényt gyűjtenem.

Bővebben

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.