TOP BOTTOM 1250x200Engedjétek meg,
hogy bemutatkozzunk nektek 

Iveta és Krisztina

Rólunk

 

„Mészáros Krisztina rádiós műsorvezető, családanya, író,  a Mert nőnek lenni jó közösség és szemináriumok megálmodója és létrehozója.

Bartalos Tóth  Iveta közgazdász, vállalati bankár, családanya, író, a Mert nőnek lenni jó polgári társulás elnöke, a klubestek ötletgazdája.“

Közös történetünk  három éve, az első szemináriumkor kezdődött, amikor is az akkor már ismert Superwomanatwork blog  hírt adott a készülő első rendezvényről és megosztotta annak programját. A második szemináriumon már mint riporter és riportalany ültünk egymás mellett,  ezt  követően pedig egyre intenzívebbé vált az együttműködésünk és a barátságunk. A rendezvényeinken mint szervezők, házigazdák, riporterek váltjuk, vagy éppen kiegészítjük egymást.

Mára a szemináriumok  mellett a tematikus klubestek, az önismereti és önszereteti csoportmunka is ott szerepelnek a tevékenységeink között. Büszkék vagyunk az általunk szervezett családi napra is, amelyen végre nem csak a hölgyeket, de kedves párjaikat és a gyerkőceiket is vendégül láthattuk egy kellemes szombat délutánon. 

 A célunk három év után is ugyanaz: a felvidéki női közösség, összetartozás erősítése, támogatása, valamint az  ismeretszerzés és az ismeretterjesztés.

Névjegyünk az őszinteség, a kendőzetlen nyíltság, legyen szó bármilyen kényes, vagy kellemetlen témáról is. 

Az évek során magunk köré gyűjtöttünk rengeteg aktív, tudatos és erős embert.  Egy olyan csapatot, akikre érdemes figyelni,  akiktől lehet tanulni.  Ezen az oldalon velük is találkozhattok, hiszen a Mert nőnek lenni jó webmagazin létrejöttének ez volt az egyik legfontosabb célja.  Bemutatni, hogy köztünk is élnek, alkotnak, dolgoznak olyan emberek, akik példaképei lehetnek másoknak  - talán pont  NEKED is.

Rólunk megjelent írások, videók

Elérhetőségeink

Munkatársaink

Merthogy ezt a webmagazint nem csak mi ketten írjuk. Oldalunk hasábjain teret adtunk olyan köztünk élő érdekes és tehetséges  embereknek, akik titeket is inspirálhatnak, szórakoztathatnak, taníthatnak. Hogy kik is ők? Nézzétek!

 • Boros Anna
 • Csicsay Adél
 • Csóka Csilla
 • Dobre Anett
 • Éliáš Dominika
 • Göndör László
 • Gyökeres Kinga
 • Heiser Hajni
 • Hoboth Veronika - Glutén és Tejmentes
 • Kiss Limpár Éva
 • Kún Fruzsina
 • Kürthy Judit
 • Molnár Ildikó
 • Onódi Mészáros Ildikó
 • Pénzes Katalin
 • Dobsa Melinda
 • MinimÁlMom
 • Boros Anna

  Boros Anna

  Boros Anna vagyok. Régen azt mondtam volna, hogy színházban dolgozom. Mert nem mertem kimondani, hogy színésznő vagyok, nehogy máshogy nézzenek rám. Hülyeség , mi? Aztán anya vagyok, két fiú büszke anyukája. És cukrász, büszke cukrász, mert 30 fölött beültem az iskola padba és a 16 évesekkel együtt levizsgáztam. Aztán hobbi fotós, állítólag egész jó képekkel, na majd meglátjuk. Továbbá golfozó, edzőterembe járó, főállású anya ....Úristen, kimondtam. És boldog feleség ....bocsi, szabad ilyet mondani? Naszóval, remélem sokat fogunk találkozni, én veletek, ti velem, és könyörgöm, ne vegyetek komolyan....vagy nagyon is?! Az őszinteség és a humor legyen veletek!
 • Csicsay Adél

  Csicsay Adél

  Hogy mi is az én történetem? Ki vagyok én?

  Régen az aranyos, duci, „megdögönyözni való” kislány, akinek az arcába mindig belecsíptek, mert olyan kerek, pufi volt. Hát igen, bevallom: szerettem a csokit J ..és minden egyéb finomságot! Meg is ettem…meg is látszott! Nem azon emberek táborát bővítem, akik bármiből bármennyit ehetnek, mégis nádszálvékonyak maradnak! Sajnos. Sajnos, mert bevallom, szeretem a finom ételeket, szeretek jókat enni! De hát… ki nem?

  Az embert kislányként nem zavarják a plusz kilók, viszont, amint elkezd kamaszodni, másként látja magát a tükörben. Nagynak, kövérnek. Elkezdi zavarni az a bizonyos felesleg. Így voltam ezzel én is. Nem éreztem jól magam a bőrömben, így hát változtattam. 15 éves voltam, amikor tettem egy szilveszteri fogadalmat. Lefogyok! A cél tehát meg volt, csak a megfelelő utat, és a megfelelő módszert kellett megtalálnom a célom elérése érdekében.

  Ki motivált, ki segített ebben? Senki! Önmagam motiválója voltam, semmilyen külső segítséget nem kaptam. Minden szépen lassan, fokozatosan alakult. Elkezdtek egyre jobban érdekelni az egészséges életmóddal kapcsolatos témák. Sokat olvastam, elmélyítettem ismereteimet e témával kapcsolatban, fokozatosan megismertem a liszt és a cukor egészséges alternatíváit, és beépítettem az étkezéseimbe. Szerencsés embernek mondhatom magam, ugyanis szeretek főzni. Szeretek recepteket böngészni, szeretem megtervezni az étkezéseimet, szeretem magam elkészíteni az ételeket, amiket megeszek. És mivel szeretem, csinálom!
 • Csóka Csilla

  Csóka Csilla

 • Dobre Anett

  Dobre Anett

  Sziasztok. Dobre Ani vagyok és ezeket a sorokat Zakynthos szigetéről írom nektek a helyes kis apartmanom ágyában ülve. Stílusosabb lenne persze, ha azt mondanám, hogy a frappémat szürcsölgetve pötyögök egy nyugágyon a tengerparton, de ez még várat magára.

  Amit tudni kell rólam, hogy nem nyaralok, a munkám hozott ismét erre a gyönyörű görög szigetre, és most pár hónapig innen fogom nektek írni az utazós szösszeneteimet. Egy utazási iroda telepített idegenvezetőjeként dolgozom – szép magyarul „delegátka“, és imádom! „Persze, hisz hónapokig egy szigeten él, ahol mindig süt a nap“ – gondoljátok biztosan többen, ami egyébként igaz is.  Viszont ha egy kicsit mélyebben is belenézünk a mindennapjaimba, akkor rájövünk, hogy azért ez egy kemény munka, ami felelősségtudatot, time-és önmenedzsmentet, és rengeteg ép idegszálat igényel. De erről majd később.

  Minden viszontagsága ellenére nagyon szeretem ezt a munkát. Többek között lehetőséget adott nekem arra, hogy elutazzak egy másik országba és itt töltsem a nyüzsgő mindennapjaimat. Azt mondják, van olyan, hogy „utazó gén“. Na, szerintem én egy ilyennel születtem. Imádok utazni, és ami a leginkább magával ragad eközben, az az új megismerése: új helyek, új kultúrák, új emberek. Az utazás kicsit olyan (számomra) mint a drog: ha egyszer elkezded, nagyon nehéz vele leállni. Azt nem állíthatom,hogy világutazó vagyok, de pár országban/kontinensen megfordultam, több helyen éltem is rövidebb ideig, láttam, tapasztaltam, élményeket gyüjtöttem. Ezért a jövőben igyekszem majd megosztani veletek az utazással kapcsolatos élményeimet, tippjeimet a Mert nőnek lenni jó virtuális hasábjain. Hátha más is kedvet kap egy kis világcsavargáshoz. Tartsatok velem 
 • Éliáš Dominika

  Éliáš Dominika

  Szóvicc rajongó, természet imádó, eko barát, töltőtoll koptató. Mindig próbálom megtalálni a kis részleteket, a fontos momentumokat. Romantikusan realista álmodozó.
  Az érdeklődési köröm tág.
  Fogadjátok szeretettel az írásaimat- a világot az én szememmel.
 • Göndör László

  Göndör László

  Göndör László a Mert nőnek lenni jó csapatának oszlopos tagja, hiszen rendszeresen fotózza rendezvényeinket.
  Dunaszerdahelyen él és dolgozik. Hobbi fotósként kezdte, amikor is barátaival, ismerőseivel megalapították a FotoklubDS-t. Azóta a csoportosulás felbomlott, ám tagjai, köztük Laci is aktív fotós. Laci számos szlovákiai verseny nyertese és díjazottja. Természetfotóktól a családi képeken át mindent szívesen és rendszeresen megörökít.
  Elérhetőségek: facebook: Göndör László photography
 • Gyökeres Kinga

  Gyökeres Kinga

  Üdvözlet. Kinga vagyok. A formaságok kedvéért Gyökeres Kinga. Lakosa a Föld nevű bolygónak egy kisebb naprendszerből.De ha megkérdeznék kinek tartom magam biztos nem ezt mondanám. Inkább azt, hogy álmodó, utazó, erdőtündér, alkotó és minél többet kacagni kívánó.Imádom a meséket és szívesen is mesélek. Ha nem megy élőben lehet írott szóban is.Kis történeteimmel a nagyvilág egy-egy szeletét hozom majd el neked, hogy Te is utazzál.Öveket becsatolni.Most jön a varázslat!!!
 • Heiser Hajni

  Heiser Hajni

  Mertem nagyot álmodni...
  Egyszer valahol olvastam, hogy ha szereted a munkádat, soha többet nem kell dolgoznod. Hobbimból főállás lett. Szeretek esküvőt fotózni, szeretem a hangulatát, szeretem látni az örömtől csillogó szemeket, a könycseppeket a templomban, a felszabadult pillanatokat a lakodalomban. Minden pillanatát lelkesedve és odaadással élem és örökítem meg. Az utómunka közben, pedig hihetetlen hajtóerő a jól sikerült képek látványa. A kreatív fotózást az esküvő napján, de egy másik hétköznap is készíthetjük. Ha egy egész napunk van rá (vagy több) , akár a nyakunkba is vehetjük a világot, és felfedezhetünk új helyszíneket. Nem titkolt tervem egy kalandvággyal felvértezett párral eljutni Londonba. Várom a jelentkezőket :)
 • Hoboth Veronika - Glutén és Tejmentes

  Hoboth Veronika - Glutén és Tejmentes

  A nevem Hoboth Veronika, de màr egy ideje mindenki csak ùgy ismer,hogy "Glutén es tejmentes".
  Végzettségemet tekintve nem vagyok cukrász, règen nagyon is tàvol àllt tőlem ez a szakma.
  Valòjàban èn vàllalkozòi menedzsment szakon vègeztem. Annak, hogy az èlet,vagy mondhatnàm a sors a cukràszathoz vezetett, nem más az oka, mint az ÈDESANYÀM, akinél évekkel ezelőtt megállapították a glutèn ès laktòzèrzèkenysèget.
  Ekkor elhatàroztam, hogy segítek neki az életminősége javításában és finomabbnàl finomabb sütemènyeket készítek neki, amelyeket elfogyaszthat, mindenfèle fàjdalom, puffadàs, rosszullèt nèlkül. Nem is kell mondanom,hogy kismilliò olyan torta volt, amelyik a kukàban landolt az első kísérlet után. Idővel megtanultam kezelni a liszteket,a laktòzmentes, a cukormentes valamint a tejmentes termèkeket, majd regisztràltam magam a legismertebb közösségi oldalra, ahol egyre több ember keresett meg a megrendeléseivel.
  Èn imàdok ezzel foglalkozni,legnagyobb ösztönzès ès öröm szàmomra az, amikor valaki felhìv vagy ràm ìr, hogy elmondja, mennyire ízlett neki a tortám, süteményem. Próbàlok mindenki igényének eleget tenni, mert sajnos egyre több allergiàval küzdő ember van.
  Mivel rengeteg fajta sütemènyt kèszìtek, sokan azt hiszik,hogy mindet végigkòstolgatom,ez azonban mára már nem ìgy van. Imàdom az èdessèget, èdesszàjù vagyok,de ezek a tortàk nem nekem keszülnek,meghagyom őket azok szàmàra, akik betegségük, ételallergiájuk ellenére is szeretnènek finomsàgokat nassolni. Kedvenc èdessègem nincs, viszont a csoki az nálam is minden formában jöhet. Rovatomban egészséges édességek receptjeit fogom veletek megosztani.
 • Kiss Limpár Éva

  Kiss Limpár Éva

  Kaptam ezt a lehetőséget a Nőnek lenni jó-mozgalom és polgári társulás agytrösztjeitől (és kapva kaptam rajta), hogy az egymás mellé rakott szavaim és képeim ezen a fórumon is olvashatóak legyenek. Azt mondta Krisztina, tetszik nekik az eszköztáram (a facebookra rendszeresen posztolom az általam készített ékszereket, a mellé választott versekkel, miegyébbel, továbbá leírom pár szóban, ami épp foglalkoztat és emlékezni akarok rá - csip-csup bosszúságoktól napi örömökön át az útibeszámolókig bezárólag - meglepő módon úgy tűnik, ez mások számára is érdekes lehet). Nekem meg ez az "eszköztár" kifejezés tetszett meg nagyon, bár az én lelki szemem előtt "fegyvertár"-ként jelent meg - a szupernőies-megatonnás ékszerek mellé versidézet-pajzsok, iróniagránátok, kötszercsomagok emlékekből - a túlélésért, a világ ellen.

  Egészében úgy gondolom, hogy olyan túl kifinomult eszköztáram nincs - bár kézműves tárgyaim egyre letisztultabbak - , csak én vagyok és a megnyilatkozási formái mindannak, ami a koponyámon belül zajlik - így hát, ha valami értékük van, az főleg az egyediségükben rejlik. Fogadjátok szeretettel!

  facebook: Kiss Limpár Éva, Dark Side Soutache
 • Kún Fruzsina

  Kún Fruzsina

  Kún Fruzsinának hívnak. A sminkelés számomra csak hobbinak indult, de mára már sokkal több annál. Évek óta érdekelt a sminkelés, szerettem készíteni, játszani vele és egy adott pillanatban úgy gondoltam, hogy meg kellene tanulnom a szakma alapjait, elméleti részét is ahhoz, hogy a sminkjeim még professzionálisak lehessenek.
  Budapesten és Győrben több képzést is elvégeztem. Minden munkám különlegesnek számít, hiszen új emberek, új kihívások, állandó változás, amit szerintem sosem lehet megunni.
  Azt szeretem a sminkelésben, hogy nagyon kreatív, színes, sok új embert ismerhetek meg és varázsolhatok át, miközben én csak azt csinálom, amit a legjobban szeretek:)
  Bejegyzéseimben néhány általam készített sminket fogok nektek bemutatni képek és leírás segítségével.
  Remélem, hogy a ti tetszéseteket is elnyerik és inspirációt nyújtanak nektek ahhoz, hogy bátrabban és merészebben merjetek dolgozni a színekkel és az egyes sminktermékekkel.
  Ha pedig még kevés a bátorság a saját munkához, keressetek engem bátran. ♥
 • Kürthy Judit

  Kürthy Judit

  Kürthy Judit vagyok és DIY témában osztom meg Veletek az ötleteimet és tapasztalataimat. Megmondom, hogyan készíts fából vaskarikát, gyufából hóhányót és rajzszögből légballont. Nem vicc. Bizony, a női nem egy olyan típusa vagyok, aki ezeket gondolkodás nélkül mind meg is próbálja, aki készített már raffiából csillárt, maradék lambériából előszobafalat, farácsból fotógalériát, fűszertartóból cipőtárolót és még sorolhatnám.

  Rendszeresen jelentkező DIY rovatomban sorra hozom majd az egyszerű, de nagyszerű ötleteket, amiket Ti is elkészíthettek otthon. Megjelölve az anyagok és eszközök pontos beszerzési helyét, hiszen ha egy kis mütyűr elkészítéséhez kétszer meg kell kerülnünk a Földet, már nem is biztos, hogy az az ötlet olyan jó ötlet.

  A „hivatalos” szakmám és specialitásom a bútorfestés, illetve a bútorfelújítás egyes könnyebb szakaszai, így gyakrabban találkozhattok majd fa témájú cikkekkel. A munkám menetét nagyon egyszerűen, három lépésben össze tudom foglalni: 1. A szükség felmerülése és realizálása 2. A fellelhető eszközök és anyagok felmérése 3. Megvalósítás

  Rövid és tömör, de teljesen igaz! Igyekszem majd bebizonyítani Nektek, hogy nem kell hosszú listákkal vásárolni menni azért, hogy az életünket könnyebbé és praktikusabbá tegyük. Egy olyan lakásban, ahol az alapvető, kielégítő minőségű barkácsképek megtalálhatóak, már könnyű dolgunk van. De ha nincsenek is, egy jó szomszéd mindig akad.

  Amennyiben szívesen olvasnátok a korábbi munkáimról, Clear & Simple decor név alatt követhettek a facebook-on, barangolhattok a weboldalamon és itt, a Mert nőnek lenni jó oldalon is bátran kérdezhettek, ötletelhettek. Írjátok meg, mire volnátok kíváncsiak, miről olvasnátok szívesen, megmondhatjátok milyen őrültségeket próbáljak ki a gyakorlatban is. Fábol vaskarikát, miért is ne! Ugye? :)
 • Molnár Ildikó

  Molnár Ildikó

  Molnár Ildikónak hívnak, az életemben állandó téma a „ki vagyok én“ fejtegetése. Voltam már közgazdász, könyvelő, babysitter. Vagyok: édesanya, feleség, barát.

  Jelenlegi munkámból kifolyólag jobcoachnak neveznek, de maradhatunk a szociális munkás megnevezésnél. 2 éve foglalkozom felnőtt autistákkal egy pozsonyi polgári társulás projektjén. Munkám a hobbim is, szabadidőmben az autizmust tanulmányozom. Alapítója és elnöke vagyok az Autisták és egészségkárosultak barátai polgári társulásnak.

  Rendszeresen sportolok, jógázom, szinházba járok, olvasok vagy tanulok valamit és besegítek a Mert nőnek lenni jó rendezvényeinek szervezésébe is. Tagja vagyok a Vöröskeresztnek, titokban sokat énekelek, de egyébként nagyon szeretem a csendet.

  Másik fő munkám a maszírozás, vagy ahogy magamban nevezem a kézrátétes gyógyitás. Hosszú út és felkészülés, testi és lelki gyógyulás, valamint a harmoniára való állandó törekvésem előzte meg ezt a munkát. Tanultam agykontrollt és reikit és hiszem, hogy a rengeteg energia érződik is bennem, a kezeimben, a lényemben.

  Tudásomat és eszköztáramat folyamatosan bővítem, így mára már az antimigrén masszázst, a japán masszázst, valamint a Dorn terápiát és a Breuss masszázst is alkalmazom. Az évek alatt szerzett tapasztalataimat és tudásomat szeretném irásaimban is megosztani, továbbá kihangsúlyozni, milyen komolyan képes a lelkünk megbetegíteni a testünket.
 • Onódi Mészáros Ildikó

  Onódi Mészáros Ildikó

  Onódi Ildikó vagyok, mindig vidám feleség, könyvmoly, amatőr szakácsnő...Gasztroblogomat icipici konyhámból indítottam, egy olyan időszakban, amikor sok szabadidőm mellett a sütés-főzés válhatott a hobbimmá. Az elmúlt egy évben a munka, házvásárlás és kertépítés mellett a blogírás háttérbe szorult, de a főzés iránti szeretetem cseppet sem lankadt. Most "kicsit" tágasabb konyhámból szeretném folytatni a blogot, és a jó hír: végre lehet egy normális méretű sütőm is.

  Szeretek vendégül látni...Szeretek új ízekkel kísérletezni… Szeretem az édeset a sóssal... Szeretem látni, ahogy az ételeim örömet okoznak… Szeretek nevetni… Szeretem az apró dolgokban rejlő csodákat… a férjem angyali arcát, amikor szunyókál, egy átnevetett délután a barátnőmmel, a családi- és baráti összejöveteleket és az azt megelőző készülődést, egy szuper shoppingolós napot anyukámmal és testvéreimmel….belélegezni a friss levegőt, örülni egy őszi délután a lehullott falevelek sokszínűségének… az összes napsütötte tavaszi délutánt… a tavaszi virágok, az első őszi fagy és a Karácsony illatát…
 • Pénzes Katalin

  Pénzes Katalin

  Talán nem véletlen, hogy történetem immár tíz éve, egy KARMA nevű szappannal kezdődött, amelyet karácsonyi ajándékként kaptam.

  Imádtam azt a  szappant, teljesen más élményt nyújtott zuhanyzáskor, mint egy hagyományos tusfürdő. Idővel a szappan elfogyott és lázas keresés után rájöttem, hogy nálunk sajnos nem kapható. Akkor vette kezdetét az átlagosnál sokkal jobb és értékesebb iránti érdeklődésem, keresésem.

  Az évek során nem csak a natúrkozmetikai termékek iránti vonzalmam erősödött, de új területekre is elkalandoztam, melyek ma már szerves részei az életemnek.

  A vegyszermentes háztartás, az egészséges életmód fogalmával és fontosságával már a gyermekeimet, egy új generációt is sikeresen megfertőztem, tehát utánpótlásban sem lesz hiány.

  Néhány év eltelte után egyre nagyobb vágyat éreztem, hogy más emberekkel is megosszam azokat a termékeket, amelyek számomra is fontossá váltak, amelyekben hinni tudok, ezért hét éve megnyitototta kapuit a Talin nevű bioboltom Dunaszerdahelyen, a sétányon.

  Azóta is minden nap szeretettel látok mindenkit, aki a natúr termékekért, tanácsét, vagy akár csak egy jó szóért betér hozzánk.

  A bioboltom kínálata mára az üzlet webshopján keresztül is elérhető. A hozzám hasonló, eko gondolkodású és tudatos érdeklődőknek pedig több alkalommal szerveztem natúrkozmetika készítő tanfolyamokat is.

  A jövőben veletek is szeretném megosztani mindazt, amit eddig elsajátítottam, tapasztaltam a természetes testápolással és a környezettudatos életmóddal kapcsolatban.
 • Dobsa Melinda

  Dobsa Melinda

  Magamról?
  Rengeteg életet éltem, rengeteg szerepet felvettem. Hogy végül visszatérjek szerepek nélkül abba az életbe, ahol helyem van: haza.

  Idegenvezető és life coach egy személyben, aki a benső utat talán egy picivel fontosabbnak tartja a külső utazásnál.
  A cimkék nem fontosak. Az utazás mellékes.

  A lényeg: autentikus, boldog élet megélése itt, ebben a pillanatban. Érdekel?
 • MinimÁlMom

  MinimÁlMom

  Hobbi Minimalista Anya. Főleg életfelfogásban, lakberendezésben, nevelésben.Szeret gondolkodni,gondoskodni,számolni, elszámolni,tervezni és szervezni. Szereti Olaszországot, a napfényt, a presszót és a lazaságot. Ezen az oldalon kötöttségek és szakmaiság nélkül, nagyon minimalista módon, egyszerűen "csak1anya" akinek álma a MinimÁlMom. Kétgyerekes, sok év főváros után most falun élő, lokálpatrióta csallóközi.

Mert nőnek lenni jó

Ajándéktárgyak, kellékek, emlékek, ...
Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.