725px Hugo Simberg Garden of DeathD. City lakosai buzgón gyakorolták vallásukat a hétköznapjaikban: a vásárlást. Örömüket, bánatukat, szeretetüket és szeretetéhségüket is ki tudták fejezni vásárlással, mestereivé, művészeivé váltak ennek. Főként járművekre szerettek költeni, a tehetősebbek klónoztatták magukat, hogy egyszerre több autót is vezethessenek. Plusz karokat műttettek a hónuk alá, hogy mindegyikre húzhassanak egy-egy rolex karórát és kilógathassák a letekert ablakon,miközben több ájfon-kütyüt is tapogatnak egyszerre. Az asszonyok már félévente cserélhették le a konyhabútort magasfényűről shabby chic-re és vissza, az aktuális trend  diktátuma szerint, miközben szinte minden lépésnél új cipőbe bújhattak.

Szorgos nép volt ez: fáradhatatlanul váltotta idejét pénzre és pénzét tárgyakra.  A fogyasztás hihetetlen mértékben felpörgött.

Bővebben

  • Gyökeres Kinga
  • Élet

Utazz Krakkóba!

37256265 10155620039906408 910020410865614848 n

Képzelj el egy helyet, ahol még mielőtt sokat tudnának rólad, már szimpatikus vagy! Ha még elmondasz egy rövid versikét már egy mérfölddel vagy beljebb a helyiek szívében. Most megkérdezed, hogy hol van ez a hely, és valóban létezik-e?! Igen, létezik. Nekünk, magyaroknak, ez a hely Lengyelország.

Bővebben

  • Bartalos Tóth Iveta
  • Élet

Környezettudatos all inclusive nyaralás??? Igen!

37013379 1907384665949742 4754265244593815552 nKicsit képmutatónak tűnhet egyesek szemében környzettudatosságról beszélni, mikor az ember éppen egy repülős, all inclusive nyaraláson járt a családjával, hiszen azt ugye senki sem veszi be, hogy teleportálással kerültünk Krétára, vagy hogy a repülőgép, amellyel utaztunk napenergiával működik. 

Arról már nem is beszélve, hogy az all inclusive, azaz teljes ellátás annyit jelent, hogy reggeltől késő estig terülj, terülj asztalkám és patakokban csordogáló italmennyiség kerül a vendégek elé – hozzáteszem, nagyrészt feleslegesen.

S hogy mi miért választottunk mégis egy ilyen nyaralást? 

·        Szeretnénk minél többet látni a világból és természetesen a gyermekeinknek is megmutatni azt.  Számos távoli hely van a világon, ahová ha a környezettudatosság lesz a fő elv, nem jutunk el, lévén csakis egy repülőgépes út jöhet számításba.

·        Ételérzékenyként fontos  számomra az, hogy olyan helyre menjünk, ahol garantálni tudják számomra a gluténmentes étkezést  és emellett van választási lehetőségem is, hiszen  nem eszem húst hússal, viszont a sok zöldséget, gyümölcsöt és halat imádom.

·        A gyerekeink válogatósak. Tudom, persze. Ki a hibás ezért? Hát a tehetetlen szülő, aki nem volt képes rendesen megnevelni a gyerekét. Attól viszont, hogy magamra vállalom a felelősséget, nem fognak bármit megenni.

·        A kisebbik ötször eszik naponta. ... Oké, minimum.  Ezt kifinanszírozni nem lenne olcsóbb,kombinálva az én érzékenységemmel és a nagyobbik válogatósságával, mint egy teljes ellátású nyaralás.

Bővebben

  • Dobre Anett
  • Élet

Zakynthos - negyedszer is újratöltve

received 10216186586674495Újra itt, Zakynthoson. Tavaly októberben az utolsó innen írt beszámolómat azzal zártam, hogy tudom, nem most voltam itt utoljára. És íme, bő hat hónapon belül – némi svájci, francia és otthon eltöltött idő után megint itt volnék. Pont három hete hogy megérkeztem, bár mikor ezeket a sorokat írom, épp azon gondolkodom, hogy összepakolok és hazamegyek. Na persze úgysem fogom megtenni, nem vagyok az a könnyen feladós fajta.

Nem indult könnyen ez a nyár a számomra. Idén elöször történt meg, hogy nem mosollyal az arcomon léptem le a kompról a szigetre, ami azelőtt mindig az én búvóhelyem, mentsváram, #happyplace-em volt. Az okokat most nem részletezném, de megérkezvén most először nem így éreztem. Nem tudtam örülni annak, hogy újra itt vagyok. Minden ugyanolyan volt, mégis mindent kicsit idegennek éreztem. Egy hosszú hétvégényi szusszanás után inkább bele is temetkeztem a munkába, rohangáltam naphosszat a szezon előkészítése kapcsán, majd pár nap múlva meg is érkeztek az első utasok. A nyár hivatalosan is megkezdődött, és bizony nem javított az amúgysem túl pozitív alaphangulatomon. Rögtön az első utasok közt megismerhettem pár igencsak kellemetlen embert, akik ahelyett, hogy a nyaralásukat élvezték volna, azon igyekeztek, hogy az én napjaimat tegyék pokollá.

Bővebben

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.