TOP BOTTOM 1250x200

  • Dobre Anett
  • Élet

Ízek, imák, Lausanne

29244609 10215334932903683 4266754519121002496 oNapok óta forgolódom esténként, majd mikor végre eljön az álom, az enyhet adó, valahol a hajnal kezdetén újra ébren vagyok. Tele van a fejem gondolatokkal, helyzetekkel, amelyeket oldani próbálok, tervekkel, amiket szövögetek, múltbéli rágódásokkal, amiken már nem tudok változtatni.

Szombat van, kialvatlanságomon a napok óta tartó nátha, és az azzal járó fejfájás meg kisebesedett orr sem segít, rááadásul még az idő is szürke, már megint rendületlenül szitál az eső. Mégis úgy döntök, kikászálódom az ágy puha kényelméből, és hangulatjavítás, valamint gondolateleterelés céljából, puszta kényeztetésből megajándékozom magam egy kis minőségi „énidővel“ – elkirándulok Lausanneba.

Úgyhogy gyorsan „összerakom“ a fejem, és kisétálok az állomásra. Útban odafele még megállok egy boltban, hogy vegyek egy tavaszias sálat, mivel egész egyszerűen fázik a nyakam (na meg mostanra már elegem lett az unalmas téliből). Persze egy rózsaszínes, virágmintásat választok, mert számomra egy ilyen stílusú darab egyben kemény hangulatjavító is.

 

 

Bővebben

  • Tóth Erika
  • Élet

Elég jó tanár, elég jó bizonyítvány

letöltésA karácsonyi pihenés után, mint ahogy az lenni szokott, az iskolákban gőzerővel beindult a tanulás, hiszen úgymond nyakunkon a félévi értékelés...

Felmérők, dolgozatok napirenden, feleltetés, biflázás, ismétlés követi a téli szünet gondtalanságát. Január végén pedig a bizonyítvány, ami kinek-kinek a munkáját, szorgalmát, igyekezetét valamint képességeit tükrözi. Jó esetben.

Bár Vekerdy Belső szabadságát olvasva a karácsonyi ünnepek alatt, egyre inkább úgy érzem, a hangsúlyok eltolódtak e téren is, s nem a pozitív irányba. 

Bővebben

  • Éliáš Dominika
  • Élet

Érts meg, légyszi - Dominika vegetariánuskodik I.

vegetarianÉliáš Dominika" vegetariánuskodik". Nézzük csak, milyen kérdésekkel találkozik a környezetében!

(P.S.: Nekem úgy tűnik, elég gyakran egyébbként :-D )

Hogy ha eddig nem tudtad, akkor Te is megfogsz lepődni, ahogyan a ,,többi nem tudta barátom’,hogy már egészen sok ideje vegetáriánus lettem, vagyok és leszek is. 

 Bemutatom az 5 leggyakoribb kérdést, kijelentést, amelyek  egyben a legidegesítőbbek is számomra. Fogadjátok megértéssel és többszöri nem kérdezéssel őket!

Bővebben

  • Gyökeres Kinga
  • Élet

Új év, Új mese

Mi már szinte el is felejtettük hol ünnepeltünk, de gondolnátok, hogy nem mindenhol kezdődött még el az új év? Azokban az országokban, ahol a holnaptár szerint élnek, csak február 16-án kezdődik. Ilyen pl. Mongólia, Vietnam vagy Kína.

Bővebben

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.