Szülőként is állandóan tanulni, fejlődni kell!

20180901 130310Szeptember elsején szervezte meg a Mert nőnek lenni jó Polgári társulás első Szerető fegyelmezés tréningjét, workshopját a dunaszerdahelyi VoVolandban. Teltházas rendezvényünk már mutatta, hogy a hozzánk érkező szülők, nők és férfiak, szeretnének tanulni, fejlődni, hogy könnyebben boldoguljanak a nevelés hullámvasútján, vagyis a gyermeikkel megélt napjaik gördülékenyebbek lehessenek, az együttélésükben harmónia alakuljon ki. Eme workshop megvalósításával is egy régi vágyam teljesült!

Bővebben

  • Bartalos Tóth Iveta
  • Klubest

Tökös csajok - beszámoló a klubestről

40038389 2288235974582099 1148384859501101056 oPéntek este került megrendezésre Dunaszerdahelyen a Mert nőnek lenni jó PT  legújabb klubestje, melynek témája a Tökös csajok – Lehet bárki is győztes a nemek harcában volt.

A rendezvénynek ezúttal is a Buena Coffee adott helyet. Vendégeink voltak Érsek Sisa pszichológus, Zalka Anita és Zalka Lóránt pedagógusok.  Anita és Lóránt hosszú ideje házasok, három gyereket nevelnek és a cserkészképzést is a szívükön viselik.

A bevezetőben kicsit visszatekintettünk a múltba  és átbeszéltük, melyik korban mi volt a férfi és a nő szerepe.  A huszadik században történt fontos történésekről is szót ejtettünk, hiszen a szavazati jog, az egyenjogúság  hatalmas lépések voltak a nők számára. A nők is szavazhattak, véleményt alkothattak, tanulhattak és dolgozhattak.  Mindannyian egyetértettünk abban, hogy a panelekbe szorított életforma  nagyon rosszat tett a társadalomnak.  Azok a munkák, feladatok, amelyekért  mindig is a férfiak voltak felelősek, egyszer csak eltűntek egy hatvan négyzetméterre visszaszorított élettérben, míg a nőinek titulált feladatok megmaradtak.

Bővebben

7.Mert nőnek lenni jó

1közösTalán ma már kimondhatjuk (és még mindig nagyképűnek hangzik majd), a polgári társulásunkba tett munka visszahozta az energiát, hiszen nagyon sikeres kezdeményezés. Ez most már nem csupán néhány ismerős véleménye, hanem azon több mint kétezer nőé is, akik aktív közösséget alkotnak velünk. Hogy mi a mi titkunk? 

Bővebben

  • Mészáros Krisztina
  • Klubest

VándorLáss és a Nő

1klubest aug3Kellett ez a néhány nap, hogy leüllepedjen bennem az a sokféle gondolat, amelyet magamba szívtam és azóta tovább éltettem magamban az utolsó, augusztus 23-i klubestünk óta. Vendégünk Kovács Zoltán, Kovi, volt. A VándorLáss atyja, családapa, túravezető, buddhista tanító, részben, leginkább Ember nagy E-vel.

Ez nem csupán az én szubjektív megállapításom, erre utal az is, hogy a több mint két órát szinte Kovi egyedül végigbeszélte, mi Ivetával pedig mélyen hallgattunk.

Bővebben

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.