A szőlősgazda fele királysága

szoloApámékkal szőlőt ültettünk két hete. Az életemre és fele királyságomra megesküdtem, hogy gondozni fogom mind a négy tőkét, a hármat, melyek  láthatóan  éltek  és azt az egyet is, amelyet már a komposztba kellett volna dobni apám szerint.

Nem hagytam. Szeretek halottnak hitt dolgokba is életet remélni.  Tudom, hogy mindennek lelke van, s mikor ezt a kertben hangosan is kimondom, a szomszéd kuncog egy kereket a tujafa mögül csíkos alsónadrágban, szalmakalappal a fején.

 A csenevész barna nyúlvány nem mutatta jelét az életnek.  Számomra ez mégsem  racionalitás, sokkal inkább  hit kérdése volt. Minden nap öntöztem. Bíztattam. Megkértem, hogy keljen életre. Értem, ha maga miatt nem is. Nehéz volt a száraz  barnaságtól zöldellő életet  remélni.

Ma apám leellenőrizte a munkám.  A kutya elkísérte, majd  az ominózus tőkéhez érve veszettül ásni kezdett. Ez a kutya csak  az élőre fordít energiát, a halottat messziről kerüli. A barna szárból egy barna levél nőtt ki.  Apám megdícsért. Megmaradt a fele királyságom.

Májusi kedvenceim - #2018 Iveta

Jó ideje gondolkodtunk már azon, hogy sok más bloggerhez, youtuberhez hasonlóan mi is megosztjuk veletek a havi kedvenceinket. A legjobb, legkedvesebb pillanataink, élményeink, dolgaink felidézésében hatalmas segítség volt a májusi fotós kihívásunk, amelynek hála az átlagostól még több kép készült az életünkről.

Szépségápolás - A képen látható termékek voltak számomra a májusi hónap abszolút kedvencei szépségápolás és smink terén. Hosszú idő után visszatértem a régi nagy nyári parfüm kedvencemhez, amely a D&G L´Imperatrice nevű illata. A Douglas szemspirálja számomra abszolúte kedvenc, mert hosszú és sűrű, szinte már műszempilla hatású tekintetet varázsol. Mivel a hajvégeim a napi hajformázás miatt szárazabbak, rendszeresen használom az Avon argánolajas hajvégápoló olaját. Nagyon kevés fogy belőle és az ára is kedvező.

Hosszú idő után végre megtaláltam azt a pirosítót ( Burjois, 34-es Rose D´OR árnyalat), highlightert ( Mary Lou Manizer by the Balm cosmetics) és bronzosítót ( Butter Bronzer ), amelyekkel teljes és hibátlan a sminkkészletem. Azelőtt nem is gondoltam volna, mennyi életet adhatnak ezek a készítmények egy sminket. Számomra ez a három dolog varázsolja át három dimenzióssá az eredményt. Minden nap használom őket, persze szerényen, hiszen a napi smink nem kell, hogy hangsúlyos vagy erős legyen. 

smink

Újra tanulni - ahogy azt már az Instagramon is megírtam, nemrég elhatároztam, hogy egy magántanár segítségével leporolom az üzleti angol tudásomat és újra tanulni kezdtem. A kezdeti sokk után mára már élvezem, hogy óráról órára felszabadultabban tudom használni ezt a nyelvet és a szókincsem is szépen bővül. Ha lehetőségetek van rá, tanuljatok ti is valami újat, kedvetekre valót, legyen az nyelv, fotózás, egy új szakma, ... bármi, ami gazdagabbá teszi az életeteket. A nyelvtanulás egyébbként egyike azon tevékenységeknek, amelyek leginkább aktiválják az agyunkat, szóval aki azt érzi, hogy hangosan felnyerítnek az elhaló agysejtjei, vágjon bele!

Angol

Anyák napi uzenet mamának

Bicikli

Cipo

DAC

Dunakanyar

Fagyi

Hajózás

Kapitány

klubest

Mesekonyv

Moson

Névnapom

Pál Feri

Rendes lányok

Tokési ág

Vega2

Virágok

A víz mélyén

vizHa azt hiszitek ez csak bennünket érint, itt lakókat, ÉBREDJETEK FEL A CSIPKERÓZSIKA ÁLOMBÓL!

Az elmúlt napokban olyan új és döbbenetes információkhoz jutottam, amelynek hála nem alszom. Csallóközben mérgezett az ivóvíz. Hat település karácsonykor sem használhatja főzésre és ivásra a csapvizet, s ráadásul három ballon vízzel kell az ünnepek alatt gazdálkodnia a vezetékes vízre csatlakozott háztartásoknak( a tartálykocsi nem jár majd a településeken a fő ünnepek napjain). Azoknak a családoknak, akik kuti vizet használnak és  nem fizetnek a vezetékes ivóvízért, nem jár a ballon, mindezt a vízügyi hatóság rendelte el. ( Mert ugye azok az emberek mérgezhetik magukat továbbra is, kit érdekel velük mi lesz?!) A vízügyi hivatal néma. A polgármestereknek sem adnak ki releváns információkat, hárítanak! S ez csak a jéghegy csúcsa!

Bővebben

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.