• Kún Fruzsina
  • Élet

Nyári smink négy lépésben

2F5E4E43 3F26 45FD B2F2 F1B6CDC8B306Kún Fruzsi egy nyári sminket készített el nekünk, merthogy mi nők még a tikasztó melegben is szeretünk csinosan kinézni. Az viszont nem mindegy, mennyi mindennel terheljük ebben a forróságban az arcbőrünket.

Íme a ragyogó nyári smink négy lépésben!

     1.lépés: HIDRATÁLÁS

A jó smink alapja a megtisztított és alaposan hidratált arcbőr. A nyári melegben fontos, hogy olyan, bőrtipusunkhoz megfelelő hidratátókrémet válasszunk, amely tartalmaz fényvédőt, így megakadályozza  a nap káros sugarai által okozott pigmentfoltokat  és használatával megelőzhetjük az idő előtt kialakuló ráncokat is.

 

 

 

      2.lépés: ALAPOZÁS

A nyári melegben elkerülendő a nehéz alapozók használata, válasszunk inkább egy könnyű folyékony állagú alapozót  vagy BB krémet, amelynek viselésését nem is érezzük  és nem tömíti el a pórusainkat.

TIPP:könnyen készíthetünk magunknak színezett hidratálókrémet, ha arckrémünket összekeverjük néhány  csepp alapozóval.

A képen látható smink esetében a könnyű alapozó után a szem környékén és a kisebb bőrhibákon magasabb fedésű folyékony korrektort használtam, ami üde tekintetet kölcsönöz.

Hogy megőrizzem a smink természetességét, csak a T zónát fixáltam átlátszó púderrel, ami mattít, de plusz fedést nem ad.

Alapozás után elengedhetetlen a bronzosító, amely  napsütötte hatást kölcsönöz és  segít kiemelni  a nyaraláson szerzett barnaságunkat.Nyáron nyugodtan választhatunk fényes, enyhén csillámos bronzosítót, amely nagyon szépen fénylik a napsütésben.

Bátran  kisérletezhetünk élénkebb, korallos-rózsaszínes pirosítókkal, ezek nagyon jól illenek a bronzos arcbőrhöz.

  1. lépés: SZEM ÉS SZEMÖLDÖK

A képen látható smink elkészítésekor  nem törekedtem bonyolult szemfestésre, a szemhéjon alapozás után csak a bronzosítót és a pirosítót satíroztam össze egy nagyobb ecsettel, ami nagyon természetes hatású és nem mellesleg gyors megoldás is. Ezután a felső és az alsó szempillatövet kihúztam egy sötétbarna szemceruzával, amit  egy kisebb ceruzaecsettel satíroztam el. A belső szemzugba és a szemöldökcsontra tettem egy kis fényes fehér szemhéjpúdert, amely optikailag  kinyitja a szemeket és megemeli a szemöldököt is.

A szemöldököt sötétbarna púderrel emeltem ki, ez nagyon természtes hatású. Ehhez a fázishoz  használhatunk szemöldökceruzát, vagy géles szemöldökfestéket is.

IMG 0327

  1. lépés: RÚZS

Sminkünk megkoronázása egy jól kiválasztott rúzs, vagy szájfény. Választhatunk természetes, barnás-barackos árnyalatokat, vagy itt is kisérletezhetünk élénk korall vagy pink árnyalatokkal egyaránt.Ne féljünk a színektől, nyáron ők lesznek a legjobb barátaink!

 

 

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.