• Balko Bercik Melinda
  • Élet

Hogyan maradjon meg a józan eszünk a járvány ideje alatt? -koronanaplók #15

kindle 1867751 1280Kavarognak a gondolatok a fejemben, sokszor nehéz megálljt parancsolni nekik. Világjárvány van! Ez tény! Azok a megoldások, amik pár napja még működtek, mára átszervezte az élet. Ilyen hirtelen jött változásra bizony fel sem lehet igazán készülni, és megtanulni ezzel együtt élni az pedig egy hosszabb folyamat lesz. Még csak pislogunk, ha kitekintünk a világba, hogy feje tetejére állt minden. De hinni akarok abban, hogy a változás valami jót hoz! 
Túl sok az információ, túlságosan a középpontba került ez a járvány, túl nagy a félelem, túl sokan ,,tudják jobban", túl nagy a pánikkeltés. Kint a világban, a kapun kívül. De bent, a saját kis világomban dönthetek. És én döntöttem!

Arról, hogy:
• Csak és kizárólag HITELES forrásból informálódok, és csak napi 2-szer. Azokat az oldalakat és személyeket, akik pánikkeltő, valótlan és romboló információkat osztanak meg, már nem követem.
• MINDEN tőlem telhetőt megteszek, hogy ne járuljak hozzá a járvány terjedéséhez. Ezt nem fejtem ki, mindenki tudja már jól. (Nekünk is volt betervezve wellness hétvége, színházi előadás, baráti találkozó, játszódélután más gyerekekkel, amit sajnos le kellett mondanunk, de mindez megvár, most nem ennek van itt az ideje, most itthon maradunk.)
• Gyerekekkel mesét olvasunk - sokat, énekelünk, zenét hallgatunk - sokat, játszunk, kint vagyunk, homokozunk, labdázunk, színházi előadásokat nézünk, stb.!
• HÁLÁSAK VAGYUNK minden egyes falatért és mindenért, amink most VAN. Ami eddig természetes volt, annak ma már nagyon tudunk örülni.
• Pozitív, építő jellegű, túlélést segítő tartalmakat követünk, hallgatunk, tanulunk, fejlődünk, főleg lelkileg. (Megjegyzem, számomra kicsit kinyílott a világ, mert sok olyan tartalom érhető el most ingyen, ami eddig nem. Pszichológusok, coachok, életvezetési tanácsadók, színjátszó társulatok, jógaoktatók, meditáció vezetők, énekesek, mesekönyv kiadók, idegen nyelv oktatók, lelki segítők szólalnak meg, tartanak online előadásokat, ami óriási ajándék és áldás! Rengeteg van, járjatok nyitott szemmel és használjuk most okosan a közösségi médiát tanulásra, kikapcsolódásra, szórakozásra, kultúrára.)
• Példát mutatunk! Ahogy mi ma kezeljük ezt a krízishelyzetet, a gyerekeink ezt a mintát viszik majd tovább, és ezt alkalmazzák majd a saját felnőtt életünkben. Mi is a célunk? Mit szeretnénk megtanítani nekik? Milyen útravalód adunk nekik?
• Új rendszert, napirendet alakítottunk ki, amit igyekszünk úgy alakítani, hogy beleférjen minden amit szeretnénk és ami fontos.
• Lehetőségekhez mérten igyekszünk egészségesen táplálkozni, sok folyadékot inni, vitaminokat szedni. Még számomra is kihívás újra beépíteni a napjaimba a rendszeres sportot, ami pár hete már szépen működött nálam, csak közbejött egy elhúzódó betegség, ami miatt ez hetekig kimaradt. Ezen szeretnék most változtatni, de ha akkor képes voltam rendszeresen tornázni, akkor most is újra el tudom kezdeni. Rengeteg ingyenes YouTube videó van ebben is a segítésünkre.
• Abban akarok hinni, hogy ez az egész vírus egyfajta tisztulást hoz. Kívül és belül egyaránt. Évek óta téma a klímaválság. Most a bolygó, a természet szépen megoldotta azt, amit az ember nem tudott, nem akart. Kizsigereltük a Földet, de rendesen. Most visszaszerzi, ami az övé.
• Rájövünk, hogy egy csomó minden megoldható, elintézhető online és egy csomó fölösleges dologra fordítottunk eddig időt, energiát, ami nélkül remekül meg lehet élni.


❤ Hiszek abban, hogy a változás jó, hogy mindaz ami történik, nem hiábavaló, és egy felelős gondolkodású, megtisztult, tudatos emberiség ébredezik most. Mire véget ér ez a járvány MINDANNYIAN megváltozunk, elkezdünk értékelni, megbecsülni, támogatni, elfogadni, elengedni dolgokat. Nagy próbatétel ez, benne a fejlődési lehetőséggel. Használjuk ki, használjuk jól. ❤

 

 Hrbácsek-Noszek Magdaléna felhívását elfogadva néhány felvidéki írva gondolkodó, gondolkodva író személy gondolatait olvashatjátok mostantól  sorozatként a mertnoneklennijo.com oldalán. Szeretnénk egyfajta rendhagyó naplóként megosztani veletek azokat a gondolatokat, félelmeket, kérdéseket, s talán válaszokat is, melyek eddig főként bennünk dolgoztak és úgy gondoljuk róluk, másokat is érdekelhetnek ebben a most kialakult zavaros és hangos világhelyzetben.

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.