• Mészáros Krisztina
  • Mediáció

Mikor keress mediátort?

Üdvözöllek!

isMészáros Krisztina vagyok, mediátor, coach és főiskolai előadó, tréner. Munkám, az azokkal járó feladataim a hivatásom. Elkötelezett és lelkes vagyok, örökké tanulásra, és fejlődésre kész. Irodámban Dunaszerdahelyen várom a jelentkezőket!

 

Jelenleg vállalkozásomban a következő szolgáltatásokkal várom az érdeklődőket!

 

 

  • Párkapcsolati mediáció : célja, hogy a párok céltudatosan áthidalhassák a házassági, párkapcsolati krízisek (A krízis olyan feszült, fájdalmas állapot, mely fenyegetettség, kilátástalanság és elveszettség érzését okozza, magában hordozza a pozitív és a negatív irányba történő változást is, fordulópontot jelent az egyén számára, mely tovább terheli problémamegoldó kapacitását, elégtelenség érzését okozza.) és minél hamarabb túltéve a múlt fájdalmas eseményein, energiákat életük javítására, kapcsolatuk pozitív alakítására fordítsák.

 

  • Válási mediáció: amennyiben a házastársak úgy döntenek, hogy elválnak, mert mindketten elkerülhetetlennek látják a válást megromlott viszonyuk miatt, akkor is van lehetőség, hogy a költséges és idegőrlő válóper helyett, ami évekig is eltarthat, békés úton néhány nap vagy hét alatt kössenek egyezséget válási mediációval.A válás mindig egy nehéz élethelyzet, de a mediáció segítséget nyújt, hogy a felek önmaguk rendelkezzenek és döntsenek egy közvetítő segítségével jövőbeli kapcsolatukról. A válási mediáció célja a békés elválás biztosítása annak érdekében, hogy a párok minél gyorsabban megállapodjanak a vagyoni, gyermek-elhelyezési és kapcsolattartási kérdésekben és mielőbb elkezdhessék feldolgozni az eseményeket és kialakítani a válást követő új életüket.

 

  • Családi mediáció: a családi mediáció a viták, az elrontott kapcsolatok rendezésének alternatív módja. A módszer kiválóan alkalmas házassági krízisek áthidalására, megoldására is. Ez a felgyorsult tempó konfliktusok forrásává is válhat, és kikezdheti a legerősebb párkapcsolatokat is. A felgyülemlő feszültségeket, problémákat gyakran a szőnyeg alá söpörjük, ahelyett, hogy szembenéznénk velük. Szülő-kamasz konfliktusok rendezése mediációval: célja, hogy csökkenjen a szülő és a kamasz közötti feszültség, kapcsolatuk javuljon, a lehető legnagyobb harmónia alakuljon ki a családban. A mediáció nagy előnye az időbeli rövidsége. Ezekben az esetekben ugyanis a kamasz nem hajlandó egy-két alkalomnál többször eljönni. Másrészt a szülők közül is az egyik mindíg nagyon elfoglalt. Csak annyit tehetünk, hogy a konkrét probléma hátterében lévő érdekek összehangolásával foglalkozzunk, amely egy konkrét kívánatos viselkedés megjelenését célozza meg a feleknél. Csak arra van lehetőség, hogy olyan megoldás szülessen, amelyben mindkét fél nyertesnek érezheti magát, és ezáltal csökken a köztük lévő feszültség, javul a kapcsolatuk, azaz közvetve terápiás hatást érhetünk el. Mindezek érdekében igyekszünk megelőzni az indulatok megjelenését, vagy jelentkezésükkor minimálisra csökkentjük azokat. Néhány aktuális problémára fókuszálunk, és azok jövőbeli megoldásáról tárgyalunk. A felek közötti írásbeli szerződés arról szól, hogy konkrét dolgokban hogyan kell együttműködni a jövőben.

 

  • Iskolai mediáció: célja a tanár-diák, tanár szülő, szülő-gyerek konfliktusok kezelése, az iskolai kimaradások megelőzése. A tanárok, szülők diákok viselkedését különböző - sokszor ellentétes-, belső célok és külső hatások, különböző személyes tulajdonságok és elvárások alakítják. Emiatt gyakori a nézetkülönbség, esetleg összetűzés. Hasonló motiváció működik a szülő-gyermek kapcsolatban is.

 

A mediátor órabére 40 euró. Ezt az összeget a felek azonos mértékben térítik ( tehát 20-20 eurót fejenként).

Érdeklődni a Mészáros Krisztina mediátor facebook oldalon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy a 0948112302 telefonszámon lehetséges!

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.