• Nagy Csivre Kata
  • Gyerek

Bizonyítvány

ev vegi bizonyitvany es a gyerek szemelyisege 2Szívből gratulálok a bukóknak. A megbukni bátran tudóknak, mert lehet – és miért ne – másként látják, értik, érzik a világot, ami egy különos nézőpontból nem kevesebb ! sőt több, szebb ! mint ahogy azt a közizlés és a tömegek igénye elvárja. Ti vagytok azok a különlegesek, akik ebből a perspektívábol jelenthettek nekünk a világról. Meglehet átmenetileg más irányba terelt titeket a végzet, nem pedig az iskolai feladatok fele és különös, kivételes holnapnak edz a mai nap... Ti, az okoskodóktól gyakran bölcsebbek vagytok, mert a  mindennapjaitokban több a sors, mint másokéban.

 Szívből gratulálok a négyeseknek, akik bátrak voltak ahhoz, hogy ne magoljanak és bólogassanak, hanem inkább kételkedjenek, kérdezzenek, cáfoljanak, és vitatkozzanak, vagy egyszerűen csak becsukják a fülüket felesleges dolgokra. Ti, kiket ,,lemaradottaknak" hívnak ti, valóban másként tanulni – és érteni - tudók, az elmétek izgalmasabb dolgokat lát s hall, lehet hogy az lassabban gondolkodik, de annál mélyebben szánt. Még nem jött el az ideje, hogy rejtett tehetségetek megmutatkozzon, az idő értékes számotokra, valódi képességeitek kéznyoma akár évtizedekre nyúlhat előre!

Szívből gratulálok a hármasoknak, ők azok, akire azt mondják: átlag. De semmi sem az átlagnak van kitalálva, hanem valami extrém kirakati felszínes produkciónak. Ezért ti vagytok azok, akik a legtöbbet csalódtatok – ködös elvárások felé iparkodva. Álmotok néha azt idézi, aki a holnapután ti magatok lesztek. Sokszor elbotlotok, ám tudtok könnyű szívvel kacagni és könnyű szívvel felzokogni. A ti világotok a szivárvány összes színe! Tudjátok meg a középszerűség tőletek messze van, ti középúton járók, akik a mértéktartást tanuljátok.

Szívből gratulálok a ketteseknek, ők a duplán dícséretesek, mert képesek legyőzni a fáradtságot, a lustaságot, tettrekész, aktív, cselekvő és elszánt csúcsratörő haladók ők, akik hamarosan a vágyott dobogóra jutnak. Lehet, hogy holnap azok a kezek emelnek fel titeket a magasba, amik ma kitüntetésket fényeznek. Mindennek áron felüli értéke van: fegyelmezett, kitartó, bátor és magabiztos szívetek.

Szívből gratulálok az élen jaróknak - az egyeseknek, akár játszi könnyedséggel, akár komoly erőfeszítéssel, kitartó munkával, szívós küzdelemek árán jutottak a csúcsra, ama óriási hegy tetejére. Mindenkinek láthatók vagytok ebben a magasságban, sok a követő – és a követelő! - szempár és a  ,,jóreményekkel" teli jövőt máris rátok bíznák ... Rátok, ti egyesek, mert már bizonyított hegymászók vagytok, akiknek az az egyetlen járható út az az élet, ami felfele ível. S ha egyszer amaz megkérdi majd tőletek: Szeretsz? Nem iskolai tananyag.. Kívánom, tudd felelni: igen, most van rád időm.

... és talán mindannyiunknak ez az egytelen lecke.

 

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.