• Bartalos Tóth Iveta
  • Élet

Kedvenc magyar youtube csatornáim

yt 1200 vfl4c3t0kTeljesen aktuális jelenség, hogy az emberek egy része ma már nem a tévében, hanem az interneten keres szórakoztató és neki tetsző programokat. Ha klasszikus filmeket, műsorokat szeretnénk nézni, számos netes csatorna kínál erre lehetőséget. A legnagyobb teret viszont a youtube uralja, ahol mára már több millió csatorna kínál „tartalmat“ a kikapcsolódni  vágyóknak. Az idézőjelet persze nem véletlenül használtam, hiszen tartalomként szinte bármi felkerülhet a legnagyobb videómegosztóra. Ha keresgélni kezdünk, mi is belebotlunk számos agyfagyást okozó csatornába, de hosszas kutatás után az ember lánya rátalálhat olyan youtuberekre, akik minőségi tartalmat, inspirációt és szórakozást tudnak nyújtani számára. Ma egy válogatást hoztam nektek azokról a magyar youtube csatornákról, amelyeket rendszeresen követek és szeretem is őket. Ha kíváncsiak vagytok rájuk, a nevekre kattintva eléritek a videómegosztós profiljaikat is.

Egyébbként a tegnapi Mert nőnek lenni jó szerkesztői találkozón  Kinga azt mesélte, hogy a világ egy másik részén már az is befolyásolhatja a hitelképességi minősítésünket  és a hitelfeltételeinket, hogy milyen oldalakat töltünk le, milyen csatornákat, filmeket nézünk, követünk. Paranoiás / vagy reális emberként úgy gondolom, az élet számos területén ez nálunk már is így van. S mivel én már nem tervezek több hitelt felvenni, mindenfajta ezirányú profiljavító szándék nélkül állíthattam össze az alábbi listámat:

Életmód:

Ebben a kategóriában két abszolút kedvencem van, az egyik Fatimapanka, a másik pedig Hey Julie.

Fatimapanka: 

21462562 1815289481831711 747446310189084315 nAz ő csatornája, annak tartalma számomra úgy szép, ahogy van. Egy igazi, valóságos, színes mesevilág.  Életmód csatornaként megtalálhatóak a videói közt napi vlogok, kedvences, veganizmussal, divattal, sminkkel és utazással kapcsolatos tartalmúak is.  Ami miatt talán az egyik legnagyobb kedvencem, hogy nagyon határozott világképe van, amely szerintem ritka ebben a korban, mi a harmincas éveink végén sokszor még mindig aktív  keresésben vagyunk. Hát igen, ez egy más generáció, de néha a fiatalabbaktól is lehet és kell tanulni. Fati egyébbént házas, férje Ádám is gyakran szerepel a videójaiban, aki  egyébbként a zenében és a munkájában is társa.

 

 

Hey Julie:

HeyjulieJulcsi csatornája viszonylag fiatal, számomra a Hygge  életérzést, a nyugalmat közvetíti, teljes hitelességgel. DIY, énidő, beauty, utazás, kedvencek, állatkísérlet mentes, cruelty free termékek bemutatása, divat, filmek képezik a csatornája tartalmát. Julcsi szintén házasságban él, férje Dávid is társa a videózásban.

 

 

 

 

 

Beauty:

Bár több beauty csatornát is követek, de a két abszolút kedvencem Szandra és Magdi.

BeautyJunkieHU:

MagdiMagdi a BeautyJunkieHU csatorna elindítása előtt mint beauty blogger volt ismert és sikeres. Youtube csatornáján főként szépségápolási és sminktermékeket mutat be, tesztel, véleményez. Ami miatt számomra kiemelkedett  a rengeteg beauty  csatorna közül, az a profizmusa és az inteligenciája. Hogy miért fontos ez utóbbi egy szépségápolással foglalkozó csatornán? Talán azért, mert hitelessé teszi a tartalmat és a véleményét az egyes termékekről. Ha új dolgot tervezek kipróbálni, a leggyakrabban Magdi csatornáján keresek inspirációt.

 

 

 

 

For Her Sandra:

szandraSzandra kétgyerekes anyukaként számomra egy teljesen hiteles forrás, ha szépségápolási és sminktermékekről van szó. Pozitív és negatív véleményt egyaránt közöl, nem szépít, videóit nézve nem azt érzi az ember, hogy elfogult azokkal kapcsolatban, akiktől  a videóiban bemutatott termékeket kapja tesztelésre.  Egy közülünk, hagyományos élettel, gondokkal, feladatokkal. Real life :-D

 

 

 

Fit/sport, egészség:  

tundiGazdag Tündi / Numbava:  Tündi az Instagramon alapozta meg nevét, majd kilépve a képmegosztós világból, saját videókat kezdett el készíteni, melyek az egészséges életmód téma köré csoportosulnak. Az én kedvenceim a Mit ettem ma típusú videói, amelyek igazán inspirálóak. Tündi egy komoly bélfertőzés után kényszerült az életmódváltásra, addig a nagy többséghez hasonlóan igazi gyorsétel imádó volt. Egy szigorú diéta alapozta meg  életében a tudatos étkezés útjára lépést, melybe mára már beleférnek a csalónapok is. Az egészséges étkezés mellett természetesen aktívan sportol, személyi edző képesítéssel is rendelkezik. Mindemellett egy teljesen civil élete is van, az államigazgatási szférában dolgozik, háztartást vezet, kapcsolatban él. Bár az én életem teljesen mentes az étrendkiegészítőktől, a tiszta étkezésre való törekvésemben, a napi menüm összeállításában számomra hatalmas inspiráció Tündi csatornája. Keressetek rá az Instagramon is, ahol továbbra is rengeteg szépséges ételfotót posztol.  

 

 

Vlog/ Tech/ Utazás:

csabaMagyarósi Csaba:  Csabát az év elején ismertem meg, amikor napi vlogok készítésébe kezdett. Csaba tapasztalt újságíró, kétgyerekes apa,  az Attraktor sorozat egyik készítője, egy igazi Budapest fun, az Egy nap a városban – Budapest blog egyik írója, tech őrült, Apple rajongó és kritikus, világutazó, kultúrkedvelő, aktivista, városszépítő. Mindezeket végigsorolni is hosszadalmas és valószínűleg még így is kifelejtettem  számos dolgot Csaba profiljából. Amikor először láttam egy videóját, azt gondoltam, hiperaktív. Ma is azt gondolom :-D. Számomra a tartalom mellett a vlogjai technikai háttere és aparátusa volt inspiráló és érdekes. Kedvenceim az utazós videói, leginkább azok, amelyekben európai uticélokat mutat be.

 

 

 

 

Vegán:

ZsófiRimóczi Zsófi: Nem vagyok vegán, sőt, igazi predátor lévén szinte minden nap fogyasztok húst, de valamiért mégis vonz a vegánok világa. Rimóczi Zsófi nyers vegán, párjával Lacival együtt. Egy igazi mesevilágot közvetít képeivel, rengeteget utazik a világban. Videóiból érződik a profizmus, hiszen Zsófi és Laci mindketten filmkészítéssel is foglalkoznak és egy olyan minimalistán gazdag és szabad életet élnek, amelyre a szívünk mélyén talán mindannyian vágyunk egy kicsit.

 

 

 

 

 

 

 

+1:

endreKadarkai Endre:Bár nem youtuber, de Kadarkai Endre youtube csatornájának tartalma rendkívül gazdag. Szeretem a stílusát, a nyílt közvetlenségét, beszélgessen akár egy hírességgel, vagy egy nezéz körülmények között élő, vagy  poklot is megjárt riportalannyal. Ezek a mély beszélgetések mindig nagyon inspirálóak, gyakran segítenek visszatalálnom olyan értékekhez az életemben, amelyeket belep a rohanás, a pörgés, a gyorsan élés szürke pora.

 

 

 

 

Ezek voltak az én kedvenc magyar youtube csatornáim.  Számomra a tévé már évek óta nem tud igazi tartalmat biztosítani, se szórakoztatni. Ezért is kerestem olyan magyar és angol nyelvű csatornákat, amelyek kicsit színesíthetik az életemet, ha pihenni, kikapcsolódni szeretnék.  Ha a felsorolt csatornák tartalmát egészként nézzük, tehát nem egy-egy videót ragadunk ki a kínálatukból, rám és az életemre mindenképp inspirálóan hatnak, nem csupán szórakoztatnak vagy pihentetnek.

Ha ismertek olyanokat, amelyek mások számára is érdekesek  lehetnek, akkor osszátok meg  velem, velünk egy koment formájában.

Képek forrása: a cikkben szereplő személyek hivatalos FB oldalai

Videók elérése: a nevekre kattintva

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.