• Bartalos Tóth Iveta
  • Élet

Ettől szép – a Mert nőnek lenni jó májusi fotóskihívása

keep calm and accept the challenge 4Szinte minden nap belebotlik az ember egy egy fotóskihívásba az interneten. Bár nekem mindig nagyon tetszettek ezek a kezdeményezések, eddig még egyetlen alkalommal sem csatlakoztam hozzájuk. Most viszont magam is úgy éreztem, hogy nekem és a környezetemben sok más, számomra fontos embernek is szüksége van arra, hogy elkezdje látni a szépet.

Ettől szép – ezt a nevet kapta a MNLJ májusi fotóskihívása. És hogy mit szeretnénk kérni azoktól, akik csatlakoznak hozzá?

Május során, lehetőség szerint minden nap ( nem kötelező naponta, de persze az lenne a legjobb) készítsetek egy képet, amely dokumentál egy pillanatot, élményt, dolgot, ... bármit, amitől szép az adott napotok. Apróságokra gondolunk, egy finom ételre, egy szál orgonára, életképekre, egy vidám selfire, egyszóval bármire, ami értelmet ad.

Merthogy erről van szó, - az ilyen kis dolgok adnak ízt a pillanatnak, színt az életnek. Mi mégsem látjuk meg őket, mert valami fáj, valami dühít, valaki bánt, másnak szebb és jobb, na meg persze könnyebb. És igen, gyakran van, hogy az ember mélyebbre kerül, mint szabadna, mert betemetik a gondok és a kötelességek és mi valahogy úgy voltunk nevelve, hogy az élet az csak tökéletesen szép, részleteiben sosem. Kevés, ha az utunk elején vagyunk, vagy úton, mert már régen ott kellene tartanunk. Arról nem is beszélve, mit érünk, ha éppen a porba hullva kapkodunk egy kis levegőért a földön.

Most, hogy a nap is többet süt, hangosabbak a madarak és virágillat lengi be a világot, talán könnyebb lesz szebbnek látnunk az életünket.

Szóval holnap már május, indul a mi közös boldogságvadászatunk. Ha csatlakoztok hozzánk, jelöljétek meg a májusban készített képeiteket a #mnlj #mertnőneklennijó #ettőlszép hashtagakkel az Instagramon és a Facebookon.

A hét legszebbnek talált képe felkerül a www.mertnőneklennijo.com oldalára is. Azok között pedig, akik csatlakoztak a kihíváshoz az egész hónap során bármikor, kisorsolunk két szépséges Mert nőnek lenni jó bögrét Alföldi István keramikus munkái közül, valamint két példányt Antal Ági könyvéből is.

A képekből egy válogatást pedig az októberi MNLJ szemináriumon is bemutatunk egy tárlat formájában.

A nyeremény mindig inspiráló, de legyen a ti legnagyobb inspirációtok az, hogy elkezdtek felfedezni olyan szépségeket, amelyekből egyértelművé válik, milyen csodálatos és tartalmas életetek is van.

Hajrá, várjuk a fotókat egész májusban! ♥

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.