• Bartalos Tóth Iveta
  • Élet

Májusi kedvenceim - #Iveta

34880141 1859920667362809 8534561391128870912 nJó ideje gondolkodtunk már azon, hogy sok más bloggerhez, youtuberhez hasonlóan mi is megosztjuk veletek a havi kedvenceinket. A legjobb, legkedvesebb pillanataink, élményeink, dolgaink felidézésében hatalmas segítség volt a májusi fotós kihívásunk, amelynek hála az átlagostól  több kép készült az életünkről.

Íme néhány az én abszolút májusi kedvenceimből: 

 

 

 

 

Szépségápolás - A képen látható termékek voltak számomra a májusi hónap abszolút kedvencei szépségápolás és smink terén. Hosszú idő után visszatértem a régi nagy nyári parfüm kedvencemhez, amely a D&G L´Imperatrice nevű illata.

A Douglas szemspirálja számomra abszolúte kedvenc, mert hosszú és sűrű, szinte már műszempilla hatású tekintetet varázsol.

Mivel a hajvégeim a napi hajformázás miatt szárazabbak, rendszeresen használom az Avon argánolajas hajvégápoló készítményét. Nagyon kevés fogy belőle és az ára is kedvező.

Hosszú idő után végre megtaláltam azt a pirosítót ( Burjois, 34-es Rose D´OR árnyalat), highlightert ( Mary Lou Manizer by the Balm cosmetics) és bronzosítót ( Butter Bronzer ), amelyekkel teljes és hibátlan a sminkkészletem. Azelőtt nem is gondoltam volna, mennyi életet adhatnak ezek a készítmények egy sminknek. Számomra ez a három dolog varázsolja három dimenzióssá az eredményt. Minden nap használom őket, persze szerényen, hiszen a napi smink nem kell, hogy hangsúlyos vagy erős legyen. 

smink

Újra tanulni - ahogy azt már az Instagramon is megírtam, nemrég elhatároztam, hogy egy magántanár segítségével leporolom az üzleti angol tudásomat és újra tanulni kezdtem. A kezdeti sokk után mára már élvezem, hogy óráról órára felszabadultabban tudom használni ezt a nyelvet és a szókincsem is szépen bővül. Ha lehetőségetek van rá, tanuljatok ti is valami újat, kedvetekre valót, legyen az nyelv, fotózás, egy új szakma, ... bármi, ami gazdagabbá teszi az életeteket. A nyelvtanulás egyébbként egyike azon tevékenységeknek, amelyek leginkább aktiválják az agyunkat, szóval aki azt érzi, hogy hangosan felnyerítnek az elhaló agysejtjei, vágjon bele!

Angol

A legyszebb anyák napi köszöntés - a lányok ebben az évben mindkét mamának megköszönték, hogy megszülték az ő anyukájukat és apukájukat és így család lehetünk. 

Anyák napi uzenet mamának

♥ Biciklizés - hálás vagyok, amiért a lakhelyem körül számos kerékpározásra alkalmas terep, útvonal is található, legyen az bicikliúton, vagy a természetben. A naplementék két keréken számomra a hónap legnagyobb kedvencei voltak.

Bicikli

 ♥ Divat  -  Régi álmom volt egy New Balance cipő, de nyolcvan euró az ugye nyolcvan euró. Májusban azonban a CCC 50%-os kedvezményével fél áron tudtam megvásárolni a világ legkényelmesebb sportcipőjét. 

Cipo

Mi egy vérből valók vagyunk – A munkahelyemnek köszönhetően bérletem van a DAC hazai mérkőzéseire. Májusban tízezer emberrel együtt énekeltük a külhoni magyarok himnuszává vált dalt, amelyet ezúttal egy tizenegy éves dunaszerdahelyi kislány énekelt hihetetlen hangon.  Ilyenkor még inkább, ... ilyenkor igazán... ♥♥♥

DAC

Anya világgá megy -  Egy szép májusi hétfői napon világgá mentem egy napra a két legjobb barátnőmmel. Az uticélunk a Dunakanyar volt, ahol Nagymarost, Zebegényt és Kovácspatakot céloztuk meg. Még most is  gyakran töltekezem ennek a napnak a hangulatából. Lányok, merjetek néha ti is világgá menni, mert egy ilyen nap után az ember jobban  tudja értékelni azt, amitől egyébbként megfáradt és ahonnét elindult. Nincs is szebb a hazaérkezésnél egy világjárós nap után. Arról már nem is beszélek, mennyire megerősítik ezek a közös élmények még az olyan  több mint húsz éves barátságokat is, mint amilyen a miénk.

Dunakanyar

Home made fagyik -  májusban megkezdtük a házi készítésű fagyik gyártását. A gyerekek alig várják, hogy az ebéd után egy ilyen finomsággal hűsítsék le magukat. A képen látható fagyi kókusztejből, eperből, málnából és áfonyából készült és isteni finom volt.

Fagyi

♥ Duna -  A Duna az egyik legnagyobb szerelmem, imádok az Aranyember nyomába szegődni, lelassulni. Egy csodálatos májusi délutánt töltöttünk el barátaink hajóján a családdal. 

Hajózás

Igen, Noémi hozta a formáját, de mi annak is tudunk örülni, hogy a hajót nem süllyesztette el és anyagi kár okozása nélkül hagyta el a fedélzetet.

Kapitány

MNLJ Klubest - Mindig feltölt minket egy egy rendezvényünk, most sem volt ez másként. Ezúttal a kiegyensúlyozott táplálkozásról beszélgettünk a Buena Coffeeban teltházas közönség előtt.

klubest

 

♥ Könyvek - Mint látjátok, májusban is sok új könyvvel gazdagodtam. A rendes lányok csendben sírnak Durica Katarina most megjelent könyve, melyet még kézirat formájában olvashattunk Krisztinával, hiszen mi leszünk a könyv dunaszerdahelyi bemutatójának háziasszonyai. Mindenkit szeretettel várunk június 15 –én pénteken a Vermes villában, ahol a könyvet dedikáltatni is lehet az írónővel.

Rendes lányok

A Mindenre képes könyv egy igazi rajzolt mesevilág, egy szebb valóság, amelynek lapjai közé felnőttként is jó elmenekülni.

Mesekonyv

Jókai minden mennyiségben – a képen látható könyvhegyet Ilditől kaptam névnapomra, könyvvásárokban és antikváriumokban válogatta össze nekem kedvenc íróm alkotásait. Az egyik legszebb ajándék, amit valaha is kaptam!!!

Névnapom

 

Egy új város felfedezése – Csupán néhány óra jutott nekünk Mosonmagyaróvárból, de  rögtön megszerettem ezt a várost. Legjobb barátnőimmel ide fogunk elszökni legközelebb, mert ezen a helyen  az ember lelassul, elmereng, töltekezik.

Moson

♥ Pál Ferit a népnek – Pál Feriben az a csoda, hogy azokat a dolgokat mondja ki, amelyeket mindannyian tudunk a szívünk mélyén, mégsem azok szerint élünk. Pedig olyan egyszerű lehetne minden, aztán mi mégis ... :-(

Pál Feri

♥  Megállni egy pillanatra – Néha csak egy percre, néha kettőre, rácsodálkozni valami szépre. Olyan dolgokra, amelyek mellett elfutunk nap mint nap.

Tokési ág

Hús és tejmentes ételek – Talán még sosem készítettem annyi hús és tejmentes ételt, mint ebben a hónapban. Húsevő vagyok és szeretek minél jobb minőségű húst vásárolni, amely ugye drágább, mint az áruházakban kapható kínálat. Ennek a költségkülönbségnek a kompenzálására egyre több növényi alapú ételt készítek, amelyek amellett hogy finomak és olcsóbbak, színesebbé is teszik az étkezéseinket.

Vega2

 

Ezek voltak tehát az én májusi kedvenceim. Azzal, hogy én is újra felidéztem őket, szebbnek és gazdagabbnak látom az életemet, ami nem mindig könnyű és magától érthetődő dolog sajnos.

Van természetesen néhány olyan dolog is, amelyet nem lehet képekben kifejezni. Ilyen volt az, amikor elküldtük a kiadóba a készülő könyvünk kéziratát. Hihetetlenül izgalmas, ahogy valóra válik az egyik legnagyobb álmunk Krisztinával. Októberben pedig végre kezünkben tarthatjuk az első könyvünket. 

 Ha szeretnétek hasonló összefoglalót a júniusi hónapról is, akkor írjátok meg komentben, szívesen elkészítem.  Az Istagramon pedig használjátok továbbra is az #ettőlszép hashtaget, ha megosztanátok velünk azokat a pillanatokat, amelyek egy kis csodát varázsolnak a ti napjaitokba is.

 

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.