• Mészáros Krisztina

Ha nő vagy...!

Volt a ferfi es volt a no e30028f34bb225b6632782496c37544aA nő és a férfi!

Ha nő vagy, csacsogj a felszínes dolgokról! Ne legyen túl okos, vagy frappánt véleményed, ötleteid sem, mert akkor feminista, vagy túl liberális vagy! Ha már rád lehet mondani, hogy valamiben "túl" vagy, az már eleve rossz! Innentől biztos nem vagy elég nőies nő, sőt, elég jó anya sem! Nem is érdemled meg a családot, de még a pasidat sem, mert nem tudsz meghunyászkodni az erő és a kötelességek előtt!

 S ha már nem vagy elég nőies nő, biztosan nem is tudod megteremteni a boldog párkapcsolatodat! Mert nőként ez is a te dolgod, persze, csak a tiéd, mert a férfit irányítani kell. Azt is neked. Arra vagy teremtve, hogy hátulról, oldalbordájaként, nem elé állva, őt erősítsd, ne magad! Téged minek is, hiszen attól kell kiegyensúlyozottnak lenned, hogy az ő ereje dagad előtted. Sosem melletted. Tűrj, ha nő vagy, persze ezt is csak akkor, ha eléggé nőiesen tudod tenni! Semmi dac, meg hiszti, mert akkor nem vagy méltó a királynői koronára, amelyet eddig a fejeden viselhettél! S ha nem kaptad meg a státuszt, és nem uralkodtál eddig az életedben, azt is te rontottad el! Tűrni is méltósággal kell, lesütött tekinteteddel magad elé bámulj, így illik. Nagyanyáink is így tették és milyen jó volt az mindenkinek, mert addig működtek a családok, amíg ezek az asszonyok tudták mi a dolguk. Hol a helyük? A konyhában, csakis! A nő puha bőrével törődjön, hogy elég kívánatos legyen, ha az ura épp szeretgetni akarná. A nő szép legyen, formás és feszes testére ügyeljen. Legyen alázat benne, s büszkeség, mert meg tudta teremteni az urával a boldog családot. Ha nő vagy, ne szerepelj, nem az a dolgod! Ne keress pénzt, talán ezért is kapsz olyan keveset a gyereknevelésért. Mert ugye minek neked az anyagiakra gondolni, ha ott a férjed, aki erre teremtetett. A nő összeköt, támogat. Felszolgál, elkényeztet.

A férfi dolgozzon, a férfi erős legyen. A férfi okos. A férfi elkötelezett harcos legyen. Maga elbírja az élete terheit, nem lelkizik, nem sír. A férfi ne is porszívozzon, a gyerek pelenkáját ne cserélje, csak füvet nyírjon, ha más nincs, tartsa rendben a kocsit. Vonuljon fel vasárnaponként a családdal, járjon a haverokkal teniszezni és mutogassa az új karóráját, amely értéke jelentős. A férfi nehogy már dícsérje az asszonyt, annak életében meghatározó jelentősége miatt! Az szégyen, és azt jelenti, hogy a férfi nem elég karakán! A férfi, ha menő, tartson szeretőt. Ha lebukik tagadjon, de a klubban mindenki tudja, hogy ő ezt is megteheti.  A férfi ha beteg, ne menjen orvoshoz. Azt csak a gyengék teszik, az erős lábon kihordja a nyavajákat. Ő ne főzzön, ha salátát eszik, akkor meleg. A férfi teremt, alkot és gyárt. Pénzt hoz haza és beosztja azt. A férfi ül, mert kiszolgálják.

A férfi...a nő...együtt él. Egymás mellett. Elveszetten keresi helyét. Középutat nem talál. Példaként erre ki szolgál?

 

fotó: hvg.hu

 

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.