• Vojakovics Friedrich Tímea

Megmondom mi az igazi csoda, ha a testedet nézed!

83722525 1906701269462012 4319476720148152320 nMegteszem én is, reagálok valamire, amire nem szoktam, még csak figyelembe se veszem az ilyen jellegű okosságokat, de emellett már nem lehet elmenni szó nélkül. Amikor valaki azt hiszi, azért mert sok pénze van mondhat bármit és bárhogyan, és aztán még az emberek a hibásak mert szegényt támadják.

Kedves senki, az ember azt hinné egészségügyi gondjaid után érted és érzed miről szól az élet, érted és érzed mit jelent a szeretet, a jó, az igazság és a gyönyör az életben, hogy érted és érzed mit jelent a test és lélek, de úgy látszik ezek a fogalmak messzire elkerültek.

Kedves lányok, asszonyok, nők mesélek egy igazi férfiről, elmesélem milyen is az ilyen ember.

Sokszor írtam magamról, a betegségről, a sztómáról, a veszteségről, és bár mindig megemlítettem, de igazából sose írtam a férfiról, aki mindvégig mellettem állt, most megteszem.
Az, hogy az elmúlt 4 év alatt 14 kisebb-nagyobb műtétem volt nem titok, az, hogy 3 évig évig sztómával éltem sem titok, az, hogy volt egy vetélésem sem titok, az, hogy lett egy fiunk, aki túl korán érkezett a világra sem titok. Akkor most mondom, hogy csináltam végig.


Van egy férfi, aki amikor éveken keresztül minden három hétben a fájdalomtól napokig bénultan fetrengtem a földön, mert mozdulni se bírtam, nem panaszkodott, nem hisztizett, nem értetlenkedett, csak felemelt napjában többször is földről, vagy kivitt épp a mosdóba, vizet hozott, kórházba rohant velem, fogta a kezem és simogatott.

Van egy férfi, aki minden alkalommal, amikor befeküdtem a kórházba egy újabb műtétre, ha tehetett befeküdt velem, aki műtétek után ápolt, segített felállni, kisétálni a wc-re, egy férfi, aki az előtt még a vér látványától is rosszul volt, akkor ott nem zavarta a testemből kilógó csövek sokasága, a 20 centis vágás a hasamon.

Aztán ez a férfi, amikor megkaptam a vékonybél kivezetést a hasfalamra (ami szó szerint azt jelenti, hogy a vékonybeled oda varrják a hasadhoz, és így távozik a széklet a testedből), az első zsák cserénél, amikor én mg csak hajlandó se voltam oda nézni, megkérte a nővért, tanítsa meg őt kezelni és zsákot cserélni. Ezután egy hónapig minden nap, néha többször is, ott volt és segített. Van egy férfi, aki mérges volt, amikor semmibe néztem magam, amikor undorodtam saját magamról, aki akkor is gyönyörűnek látott, amikor én semmit szépet nem láttam magamban. 3 hónap helyett 3 évig volt a belem a hasfalamhoz varrva és 3 év alatt számtalan műtéten estem át, a hasam egyre jobban hasonlít csatatérre, mint egy vonzó nő feszes hasára. aztán megtörtént a csoda, de túl hamar veszítettük el, és újabb műtét után először láttam a férjemen, hogy retteg, retteg attól, hogy elveszít, hogy egyszer csak már nem tolnak ki abból a műtőből. Ő az a férj, aki órákon keresztül topogott a műtő folyosója előtt, hogy amikor kijövök ő legyen az első, akit meglátok, ő az, akit sokszor próbáltak elküldeni, nem beengedni hozzám, de végül belátták nem megy sehová, amíg nem lát engem.

82314006 593344034837270 2872717768174600192 nŐ az a férfi, aki mikor megszületett a hetedik hónap elején a fiunk 2 hónapon keresztül, minden nap (volt, hogy többször is) jött a kórházba és mint már olyan sokszor, a támaszom volt mindenben.

Köszönöm a férjemnek, hogy mindig mellettem állt, akkor is amikor tombolt a testemben az endometriózis, akkor is, amikor senki nem hitt nekem, akkor is, amikor újra és újra műtöttek, amikor újra és újra padlót fogtam, akkor is amikor 42 kg és amikor 65 voltam, most is amikor a testem kintről bentről egy igazi harctérre hasonlít, köszönöm minden férfinak, aki tudja és érzi mit jelent a szeretet, a szerelem, a gyönyör, az igazság, a jó és mit jelent férfinak lenni.
Köszönöm a testemnek, mint már olyan sokszor ezelőtt is, hogy képes ezekre a csodákra, képes gyógyulni és minden ellenére életet adni, képes jól működni, a rengeteg külső és belső ellenére képes fájdalom nélkül működni, és éltetni engem, mert ez a csoda, és nem a feszes bőr.

Szerkesztői megjegyzés: Ha érdekel Timi életének, útjának néhány részlete, itt találtok egy videót, amelyben őt kérdezem betegségéről, sorsáról. https://www.youtube.com/watch?v=ePB7PJFg3BE&t=1474s

Ezen kívül róla itt olvashattok:

http://mertnoneklennijo.com/index.php/no/265-timi-az-endometriozis-nagykovete

 

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.