VI. Mert nőnek lenni jó

Drága Olvasóim!

Hogyan lehet elmesélni egy élményt, amelyekre nincsenek szavak? Amelyet megélni kell, beszélni róla szinte lehetetlen, s tartani az emlékét, hogy egy pillanatát se felejtsem el!

A szeminárium mindig mérföldkő, előremutatja az életem egy egy elemének változásait, alakulását. Lezárásokat, elengedéseket, új feladatokat mutat, de legfőképpen rengeteg szeretetet kapok, őszinte ölelések és mosolyok találnak rám. Nagyon boldog vagyok, mert bár most egyes számban írom eme sorokat sokunk nevében szólok. Bemásolok most ide néhány kapott levelet, olyanoktól, akik megtiszteltek Bennünket főszervezőket a véleményükkel:

 

"Drága Magvetők!

Ma folyton ez az összetett szó jut Rólatok az eszembe. Szinte egész nap velem vagytok, mikor ruhát mostam, Lettit olvastam, Vanya-csokit ettünk, Limpár- ékszernek örvendek, képeket nézegetek, élményeket mesélek....rengeteg magocskát vettek el a résztvevőkben, amelyek félelmeket oldanak, tudást adnak, segítenek továbblépni, megnevettetnek, siratnak....Újra nagyon jól éreztem magam Veletek, újra rengeteget tanultam és tapasztaltam. Csodálatos volt a tegnapi nap. Tiszta szívemből gratulálok hozzá és nagyon szépen köszönöm!!!!!

Jó pihenést Nektek, szeretettel, Ingrid!"

"Kitti dràga. Szuper volt a mai nap. Nagyon köszönöm nektek ♡" Juhos Győri Angeli

"Nagy örömmel megyünk hozzátok. Kevés olyan rendezvény van, ahol nem elfáradunk a munkától, hanem feltöltődünk a beszélgetésektől. Fantasztikusak vagytok! (Kérlek Ivetának is add át a köszönetünket.)" Vanya Gábor

"gratulalok,nagyon kulonleges volt a mai alkalom! pihenjetek!" Bott Domonkos Lívi

 Hangulatos kiállítással is készültünk, Zsemlye Tímea és Baláži Martin fotóiból. Ez a mozzanat azért is fontos, mert Martin Asperger szindrómás fiú, aki kitartóan végigülte az előadásokat és az édesanyja Ivetának boldogan mesélte, hogy Martinnak ez mekkora élmény volt. Tímea autodidakta módon sajátította el a festészet alapjait, munkáit élete határozza meg, érezni is rajtuk. Alkotói válságban van, de remélem ez hamarosan elmúlik. Személyesen köszönte meg többször is, hogy jöhetett. Pedig mindig nekünk megtiszteltetés a vendéglátás.

 Az előadókkal folytatom a beszámolót: ők azok, akik mellettünk meghatározzák a nap hangulatát, ezért is fontos kik kapnak teret. 

Az őszi szemináriumon sikerült felállnom és átadni a műsorvezetést Ivetának, hiszen így ki tudtam menni beszélgetni, együtt örülni Veletek. 

Kosár Kinga és Varga Mohos Évitémája a vegyszermentes ruhák, de az eko háztartás is szóba került. A tudatos vásárlás mellett arról is szót emeltünk, hogyan tudunk tenni az egészségesebb életért. Nagyon kreatív ötletbörze volt, motivált még engem is, azóta is azon gondolkodom mivel tehetnék az otthonom gazdaságosabb fenntartásáért.

Montorffy Letti friss házasként érkezett hozzánk, és mesélt az általa helyesnek vélt önszeretetről, mert ahogy mondta, ez mindenkinél kicsit más. Aktivizálta a Hölgyeket, és egy csoportos foglalkozást is levezetett a nap végén. Este hatkor indultak csak vissza Budapest mellé, addig ő is meghallgatta a többieket.

A legnehezebb téma a családon belüli erőszak volt, azért is mert a cím miszerint "Add vissza a hangom" kevésbé adhatta át azt az erős történetet, amit Kürthy Judit megélt. Egész jól tartottam magam( bár a téma személyesen érint) addig míg Judit énekelni nem kezdett. A dalban benne volt az összes fájdalma, múltja és ereje. Állva tapsoltuk őt, ő pedig egy lépést tett másokért, magáért!

Pém Bálinttal néhány hete ismerkedtem meg, Ivetának az ötlete volt őt elhívni, és nagyon frappáns előadás, beszélgetés kerekedett a családi vállalkozásukat mozgató kreatív nézeteiből. Bálint azután ült le a Mákom van előadást megtartani, hogy előtte meghallgatta Ivetával közös beszélgetésünket, mégpedig az Anya szerettem volna lenni téma feldolgozását. Külön megtiszteltetés volt, hogy elmondta a saját várakozásuk történetét.

Végül, s nem utolsó sorban Derzsi Zsolti kerül elő a tarsolyomból. Élvezetes, komoly és mégis laza előadást tartott arról miért olyan fontos az, hogy megfelelő technikával végezzük a tornagyakorlatokat! Gerinckímélő módon sérülésmentesen lehet fejleszteni az izomzatunkat. Erre a legjobb példa saját édesanyja volt, aki bemutatta a kettleball gyakorlatokat. Kati néni példája is mutatja nincs kifogás, és bárki bármikor mozoghat felkészült instruktor vezetésével.

Mivel most először Ivetával bevállaltuk, hogy közösen beszéltünk az életünk egy fájdalmas időszakáról, amikor is az anyaság felé vezető út hosszú és fájdalmas volt. Nagyon köszönöm, hogy a beszélgetés után odajöttetek hozzám, meséltetek a Ti nehézségeitekről.

Köszönöm szépen Molnár Ildikó, Kun Fruzsi, Göndör Laci, Szávell Matyi egész napos segítségét, munkáját!

Hálásak vagyunk Ivetával a pezsgőkért, sütikért, sós finomságokért.

Köszönöm, hogy jöttetek, hogy vagytok, visszajeleztek. Ez a siker, nem más!

Szeretettel ölellek Benneteket és december 9-én Dunaszerdahelyen egy jó téma feldolgozása mellett újra várunk Benneteket klubestünkön! Krisztina

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.