• Szamóca
  • Anya

Összeszedjük a bacikat! - koronanaplók #7

germ 158107 1280Néhány gondolat egy háromgyemekes anyukától.
Hogy is magyarázzam el egy nagycsoportosnak, egy kiscsoportosnak és egy alig két évesnek, hogy miért nincs most óvoda, miért nem mehetünk/jöhetnek a nagyszülők, keresztszülők??? Hát azt mondtam, hogy a doktor néni és bácsi azt mondta, hogy most nagyon sok bacilus (ezt a szót használtuk kis ovis betegségekkor) és vírus van, és sok a beteg, ezért nem mehetünk sehova, nehogy megbetegedjünk. Ezt úgy nyugtázták is. Max később újra kérdezték mikor megyünk mamáékhoz cicát,kutyust simogatni,stb...
Erre tegnap estére épp a vacsorát készítem, mikor arra leszek figyelmes, hogy a nagycsoportos kislányom nagy szorgalommal járkál és szedi elő a fiókból a kis tízórais zacskókat. Kérdem mire kell?! Hogy visz az öccsének is, mert ők most játszanak. Hát megnéztem, hogy mit... Zacskó kinyit, futottak is egyet a folyosón vele. Mikor megtelt levegővel, bezárták. Még gumit is vettek elő hozzá!
A lányom bacilusokat, az öccse a vírusokat gyűjtötte nagy serényen. Épp hívott a mama telefonon, akinek ezt úgy futva bekiáltották :
,,Gyűjtjük a bacilust meg a vírust, hogy aztán mehessünk oviba."
Aztán a játék végén a szemetesbe dobták ki. Mikor este elcsendesült a ház, megnéztem. Kb. 15 zacskót számoltam. Jót nevettem. A gyerekek a kis low cost játékukkal megtisztítottak a levegőt 🙂 , és az sem mellékes, hogy kb. fél órát közösen játszottak, vitázás nélkül...

Hrbácsek-Noszek Magdaléna felhívását elfogadva néhány felvidéki írva gondolkodó, gondolkodva író ember gondolatait olvashatjátok mostantól sorozatként a mertnoneklennijo.com oldalán. Szeretnénk egyfajta rendhagyó naplóként megosztani veletek azokat a gondolatokat, félelmeket, kérdéseket, s talán válaszokat is, melyek eddig főként bennünk dolgoztak és úgy gondoljuk róluk, másokat is érdekelhetnek ebben a most kialakult zavaros és hangos világhelyzetben. A sorozat első hat írását itt olvashatjátok:

http://mertnoneklennijo.com/index.php/no/413-hullamvasut-koronanaplok-3

http://mertnoneklennijo.com/index.php/no/412-viruska

http://mertnoneklennijo.com/index.php/anya/411-ugye-milyen-jo-nekem

http://mertnoneklennijo.com/index.php/eletmod/414-de-miert-kell-tanulni-koronanaplo-4

http://mertnoneklennijo.com/index.php/anya/415-megallithatatlan-koronanaplo-5

http://mertnoneklennijo.com/index.php/otthon/416-koronten-koronanaplo-6

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.