• Laboda Róbert
  • Otthon

Korontén - koronanaplók # 6

monalisa 4893660 19204.nap

Kezdetnek talán meg kellene nézni egy könnyedebb filmet, mondjuk Tarr Bélától a Sátántangót. ( a rendezői változatot, úgy tudom az végtelen )
Átszámolni a porcukrot. (ha van persze)

Reggeli kattogás gyanánt figyelni a falat, merthogy hihetetlen, de nem olyan stabil az, mint ahogy azt mondják. Főleg a sarkakban.
Oda-vissza csavarni a radiátorokat; spórolunk címszó alatt.
Megérteni, miért is fontos mondjuk a multivitamin.
Érdekes, de akkora lett a csend, hogy szinte ez így rendben is van.
Sütni valami újdonságot, amiben van liszt. Vagy egy olyan gasztronómiai csodát, amiben csakis, kizárólag liszt van és közben rájönni, hogy a “korrektor” miért is írja állandóan nagy betűvel. (Mármint a Lisztet)
Elindítani ugyanazt a missziót a Knight and Merchants-ból, ami állandóan, ugyanakkor, ugyanazért fagy le. (A Knight and Merchants egy középkorban játszódó valós idejű stratégiai játék 1998-ból)
Minden páros napon megöntözni a virágokat, ha nincsenek akkor is!
Érdekes, de a porra mindig lehet számítani. A portörlés konstans.
Napihumor=fakenews. ( ez maradt )
Homok titkai a sorozat + műsorán. Valahogy nem is emlékszem, hogy ez a sorozat ennyire kemény lett volna. Simán hajaz egy toporgó pszichothriller bábjátékra.
Állatvilág: egy kövér galamb pontban fél nyolckor mindig megérkezik az ablakpárkányunkra. Ki tudja, talán fellépése van. Dehát akkor késne. Na mindegy.
Az új kormányunk felállítását is tüzetesen végignéztem, merthogy sokan konstatálták; “nincs egy magyar se a miniszterek között!” Itt gondolom Grendel Gáborra utaltak, másra nem nagyon. Üzenem, hogy én félig-meddig már találtam egyet - Jaroslav Naď védelmi miniszterünknek mintha lenne egy pici beütése.
( lehet én gondolom túl )
Kötelezően felnevetni a /jó reggelt, Villalakók!/ képecskén és közben rájönni, ez egy olyan poén ami századszorra érik be és úgy üt pofán, mint Kovács Pistit a színházélmény.
A Knight Rider-t csak azért se nézem meg. Az gyávaság, az úgy túl egyszerű lenne.
Felettünk a szomszéd már nem fúr, most klopfol.
(sikerült kihoznia döntetlenbe, remélem önmagamával szemben is)
“Tanulj meg valami új hangszeren!” - belső hang.
6:38 - elsuhant az első autó is, fehér furgon volt.

 

 

Hrbácsek-Noszek Magdaléna felhívását elfogadva néhány felvidéki írva gondolkodó, gondolkodva író ember gondolatait olvashatjátok mostantól  sorozatként a mertnoneklennijo.com oldalán. Szeretnénk egyfajta rendhagyó naplóként megosztani Veletek azokat a gondolatokat, félelmeket, kérdéseket, s talán válaszokat is, melyek eddig főként bennünk dolgoztak és úgy gondoljuk róluk, másokat is érdekelhetnek ebben a most kialakult zavaros és hangos világhelyzetben. A sorozat első öt írását itt olvashatjátok:

http://mertnoneklennijo.com/index.php/no/413-hullamvasut-koronanaplok-3

http://mertnoneklennijo.com/index.php/no/412-viruska

http://mertnoneklennijo.com/index.php/anya/411-ugye-milyen-jo-nekem

 http://mertnoneklennijo.com/index.php/eletmod/414-de-miert-kell-tanulni-koronanaplo-4

http://mertnoneklennijo.com/index.php/anya/415-megallithatatlan-koronanaplo-5

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.